16 °C Budapest

Pocsék évet zárt a magyarországi konferenciaturizmus

2013. április 17. 09:33

Már kevésbé találták vonzó helyszínnek Magyarországot tavaly a nemzetközi konferenciák szervezői. Nem csak kevesebb a rendezvény, de rövidebbek is - írja a Világgazdaság.

Máshová mentek a kongresszusok tavaly Magyarország helyett. A Világgazdaság által megszerzett, a Magyar Kongresszusi Iroda (MKI) által nem publikált legfrissebb statisztika szerint tavaly mindössze 505, a nemzetközi kritériumoknak megfelelő konferenciát rendeztek hazánkban, ami 16,1 százalékos csökkenést jelent a 2011-es 602 darabhoz képest.

Jó hír viszont, hogy nőtt a konferenciákon részt vevők száma. A rendezvényeken 135 ezer ember regisztrálta magát, ez 10 ezerrel több, mint 2011-ben. Árnyalja viszont az összképet, hogy rövidültek a konferenciák: a nemzetközi konferenciák összesített napjainak száma mindössze 1717 nap, ez 17 százalékos zsugorodást jelent a 2011-ben mért 2069 naphoz képest.

"A 2009-es év komoly nehézségei után a 2011-es adatok utolérték a 2008-as év sikeres eredményeit. 2012-ben azonban ez a pozitív változás lelassulni látszik, melynek okai között szerepel a Malév leállása és az ország általános megítélése" - áll a Magyar Turizmus Zrt. 2013-as taktikai tervében.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?