Tízmilliókat kaszált a magyar zenészlegenda

Pénzcentrum
2013. február 24. 13:09

Félmilliárd forintos jegybevételt ért el az LGT a múlt hét végén. Az együttes háromszor is megtöltötte a Papp László Sportarénát. A Blikk becslése szerint nagyjából 200 millió forint marad az együttesnél, ennek nagy részét a zenekarvezető Presser Gábor teheti zsebre.

Elképesztő rekordot állított fel az LGT a múlt hét végén: az együttes egymást követő három napon megtöltötte a Papp László Budapest Sportarénát. Csak a jegyárakból nagyjából 500 millió forint folyt be. A Blikk információja szerint az MVM 10 millió forinttal támogatta a koncerteket, ami fedezte a technikai költségeket. Legfeljebb 40-40 millió forintba került a reklám, illetve a jegyirodák haszna, de a dalszerzői jogvédő iroda és az egy hónapos próbafolyamatnak helyet adó kultúrház is kapott legalább egymilliót.

A fennmaradó nagyjából 420 milliós összegből legfeljebb kétmilliót fizethettek ki a hat háttérzenész és a többi alkalmi közreműködő részére. A Blikk úgy kalkulál, hogy az első buliért 50 millió forintot kért a zenekar, amiből 20 milliót kapott Presser Gábor, s 10-10 milliót az együttes többi tagja, Karácsony János, Somló Tamás és Solti János tehetett zsebre. A második és a harmadik koncert meghirdetése előtt már százalékokról is egyeztethettek. Ez ugyan üzleti titok, de a Blikk megengedte magának a találgatást. A bulvárlap meglátása szerint a 420 millióból legalább 200 millió a zenekarnál maradt, aminek nagy része Presser Gábort gazdagította.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?