Ismét adóslistán a magyar botrányceleb

Pénzcentrum
2013. február 2. 13:02

Úgy tűnik, ismét anyagi gondjai vannak Gáspár Győzőnek: feleségével együtt megint ott virítanak a 180 napon keresztül 10 millió forintnál nagyobb összegű adótartozást felhalmozók listáján - írja a Blikk.

A showman és felesége, Gáspárné Balla Beáta neve mellett a korábbi hajdúszoboszlói helyett már a salgótarjáni otthonuk címe olvasható. Hogy ennek mi az oka, arról Győző csak szűkszavúan nyilatkozott.

- Már megint rajtam csámcsog mindenki. Persze hogy szerepel a nevem, hiszen ez az ügy még nincs lezárva. A cím pedig azért változott, mert időközben visszaköltöztünk Salgótarjánba - zárta rövidre Győzike. Valaminek azonban mégiscsak történnie kellett, hiszen ok nélkül nem veszik le és teszik fel újra az embert az adóslistára.

- Abban az esetben, ha az adós benyújt egy méltányossági kérelmet részletfizetésre, és ezt a NAV elfogadja, le lehet kerülni a listáról, vagyis ehhez nem szükséges az, hogy az adós a teljes összeget kifizesse - fejtette ki a Blikknek Linczmayer Szilvia, a NAV adószakmai szóvivője. - De amint az adós elmarad a fizetéssel, azonnal visszakerül a listára, és a jövőben már nem is élhet ilyen méltányossággal, hanem egy összegben ki kell fizetnie a tartozását.

Mint azt a Pénzcentrum.hu is megírta korábban, a showman ellen csalás és pénzmosás gyanúja miatt büntetőeljárást indított tavaly tavasszal a Nógrád Megyei Főügyészség. Győzike mindvégig azt állította, hogy a nagymamája adott neki halála előtt 196 millió forint készpénzt, vásárolt három házat dédunokáinak, és százötvenmilliós vagyonát is ráhagyta. Ez összesen közel 400 millió forintot tesz ki. Győzikét első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, majd az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért, végül azonban megszüntette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a nyomozást. Az adóhatóság ugyanis átvizsgálta Rácz Dezsőné, vagyis Maris mama személyi jövedelemadó bevallásait, amelyekben a kérdéses összegek fel voltak tüntetve, így nem talált bűncselekményre utaló jelet, s Győzikét felmentették a vád alól.

Több mint másfél millió magánszemély tartozik

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal adatbázisában 1 673 012 cég, illetve magánszemély neve szerepel, akik összesen 1962 milliárd forint adóval tartoznak - közölte nemrégiben a feketelista.hu. Az összeg ugyan 253,4 milliárd forinttal kevesebb, mint egy évvel korábban volt, az adósok listája viszont azóta 124 616 névvel bővült.

Az adóbefizetéssel elmaradtak jegyzékében számszerűen a magánszemélyek dominálnak: 1 179 260 egyén összesen 175,4 milliárd forinttal tartozik. A magánadósok köre az elmúlt évben megközelítően 88 ezer fővel bővült, tartozásuk összege viszont lényegében nem változott.

Leggyakrabban és legeredményesebben az inkasszót alkalmazza az adóhatóság, ha ez nem vezet eredményre, az ingó- és az ingatlan-végrehajtás következik. Az elmúlt évben 340,717 milliárd forintot sikerült végrehajtással behajtani, 2,8 százalékkal többet, mint a megelőző években. Ennek az összegnek, több mint a felét - 178,731 milliárd forintot - inkasszóval szedték be. A végrehajtás hatására teljesített befizetés összege 149,150 milliárd forint volt.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?