11 °C Budapest

Ismét adóslistán a magyar botrányceleb

Pénzcentrum
2013. február 2. 13:02

Úgy tűnik, ismét anyagi gondjai vannak Gáspár Győzőnek: feleségével együtt megint ott virítanak a 180 napon keresztül 10 millió forintnál nagyobb összegű adótartozást felhalmozók listáján - írja a Blikk.

A showman és felesége, Gáspárné Balla Beáta neve mellett a korábbi hajdúszoboszlói helyett már a salgótarjáni otthonuk címe olvasható. Hogy ennek mi az oka, arról Győző csak szűkszavúan nyilatkozott.

- Már megint rajtam csámcsog mindenki. Persze hogy szerepel a nevem, hiszen ez az ügy még nincs lezárva. A cím pedig azért változott, mert időközben visszaköltöztünk Salgótarjánba - zárta rövidre Győzike. Valaminek azonban mégiscsak történnie kellett, hiszen ok nélkül nem veszik le és teszik fel újra az embert az adóslistára.

- Abban az esetben, ha az adós benyújt egy méltányossági kérelmet részletfizetésre, és ezt a NAV elfogadja, le lehet kerülni a listáról, vagyis ehhez nem szükséges az, hogy az adós a teljes összeget kifizesse - fejtette ki a Blikknek Linczmayer Szilvia, a NAV adószakmai szóvivője. - De amint az adós elmarad a fizetéssel, azonnal visszakerül a listára, és a jövőben már nem is élhet ilyen méltányossággal, hanem egy összegben ki kell fizetnie a tartozását.

Mint azt a Pénzcentrum.hu is megírta korábban, a showman ellen csalás és pénzmosás gyanúja miatt büntetőeljárást indított tavaly tavasszal a Nógrád Megyei Főügyészség. Győzike mindvégig azt állította, hogy a nagymamája adott neki halála előtt 196 millió forint készpénzt, vásárolt három házat dédunokáinak, és százötvenmilliós vagyonát is ráhagyta. Ez összesen közel 400 millió forintot tesz ki. Győzikét első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, majd az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért, végül azonban megszüntette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a nyomozást. Az adóhatóság ugyanis átvizsgálta Rácz Dezsőné, vagyis Maris mama személyi jövedelemadó bevallásait, amelyekben a kérdéses összegek fel voltak tüntetve, így nem talált bűncselekményre utaló jelet, s Győzikét felmentették a vád alól.

Több mint másfél millió magánszemély tartozik

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal adatbázisában 1 673 012 cég, illetve magánszemély neve szerepel, akik összesen 1962 milliárd forint adóval tartoznak - közölte nemrégiben a feketelista.hu. Az összeg ugyan 253,4 milliárd forinttal kevesebb, mint egy évvel korábban volt, az adósok listája viszont azóta 124 616 névvel bővült.

Az adóbefizetéssel elmaradtak jegyzékében számszerűen a magánszemélyek dominálnak: 1 179 260 egyén összesen 175,4 milliárd forinttal tartozik. A magánadósok köre az elmúlt évben megközelítően 88 ezer fővel bővült, tartozásuk összege viszont lényegében nem változott.

Leggyakrabban és legeredményesebben az inkasszót alkalmazza az adóhatóság, ha ez nem vezet eredményre, az ingó- és az ingatlan-végrehajtás következik. Az elmúlt évben 340,717 milliárd forintot sikerült végrehajtással behajtani, 2,8 százalékkal többet, mint a megelőző években. Ennek az összegnek, több mint a felét - 178,731 milliárd forintot - inkasszóval szedték be. A végrehajtás hatására teljesített befizetés összege 149,150 milliárd forint volt.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm