31 °C Budapest

Törvénytelen a tévés celebpóker?

Pénzcentrum
2010. május 10. 08:47

Májustól csak engedéllyel rendelkező termekben lehet kártyajátékokat szervezni, eddig azonban egyetlen ilyet sem adott ki az adóhatóság. Kérdés, hogy a tévés játékok minek minősülnek - áll a Napi Gazdaság mai számában.

Érdekessé vált a televíziókban is futó pókerversenyek megítélése, mivel májustól csak engedéllyel rendelkező kártyatermekben lehet kártyajátékokat szervezni, márpedig eddig nem kapott engedélyt egyetlen terem sem. Eddig a kártyajátékok csak kaszinókban folyhattak szabályozottan, az új törvény azonban a kártyatermekben is megteremtette a lehetőséget erre.

A szabályozatlanság miatt a játékokat sportegyesületi formában szervezték eddig, ami a hatóságok szerint egyfajta fekete lyuk volt. Májustól elvileg már volna lehetőség a rendezett működésre - ám így az engedély nélkül működő termek illegálisakká váltak. Eddig ugyan egyetlen szervező sem szerzett engedélyt, de az egyeztetések folynak a Pénzügyminisztérium, az adóhatóság és az üzemeltetők között.

A hatóságok számára ugyanakkor új feladat lesz az immár illegális termek, klubok vizsgálata. A közeljövőben az érintett intézményeknek - APEH, Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság - mérlegelniük kell, mely játékforma fogadható még el és melyik illegális. Fontos szempont például, hogy pénzben játszanak vagy sem - bár pókert nem pénzben játszani szinte értelmetlen.

Ennek alapján azonban a tévékben futó, sokszor celebritásokat felvonultató játékok is a hatóságok érdeklődésére tarthatnak számot, adott esetben ugyanis ezek megítélése is kérdéses lehet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A játékosokat veszély nem fenyegeti, a szabályok szerint ugyanis csak a játékszervezőket terheli büntetőjogi felelősség. A játékosok egyetlen kockázata az, hogy az illegális játékokból szerzett jövedelem adózatlan jövedelem, vagyis ha az APEH rájuk talál, meg kell fizetniük a nyereményadót az esetleges bírságokkal együtt.

A játékszervezők szerint az új szabályozás legnagyobb baja, hogy nem teszi lehetővé, hogy nyereségesen lehessen üzemeltetni a termeket. Azokban ugyanis olyan paraméterek szerepelnek, amelyek betartásával nem lehet megfelelő bevételt produkálni vagy versenyeket szervezni. Ezek a kifogások azonban kívül esnek a pénzügyi tárca hatókörén.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?