16 °C Budapest

Pókertörvény: magyar játékosok ezrei dobhatják be lapjaikat

Pénzcentrum
2010. április 20. 09:02

A pókertörvény hatályba lépésének az lesz a következménye, hogy a játékosok a szomszédos államokba - főként Ausztriába és Szlovákiába - mennek át játszani vagy az online játékokat választják, így becslések szerint akár 1,5 milliárd forint is eltűnhet Magyarországról.

A pontos összeg nem ismert, de hazánkban minden bizonnyal milliárdokra rúg éves szinten a pókerjátékokból származó bevétel. Tatár Gergely, a Magyar Pókerszövetség elnöke szerint májustól - a pókertörvény hatálybalépését követően - körülbelül 1,5 milliárd forint hagyhatja el az országot. Ennek hátterében az áll, hogy a magyarországi szabályozás nem alkalmas arra, hogy a most még sportegyesületként működő játékszervezők rentábilis játékszervező társaságként működhessenek.

A törvény értelmében alacsony szinten rögzítik a nevezési díjat, ami legfeljebb 50 ezer forint lehet, valamint tízben maximálják az asztalszámot. A szigorú szabályok a külföldi tulajdonú kaszinókra nem vonatkoznak, így az előttünk álló időszakban ezek kiváltsága lehet a játéktermek működtetése. A termeknek egyébként 40%-os adót kell fizetniük bevételeik után.

Ha ezeket a szabályokat maradéktalanul be akarnák tartani az egyesületek, akkora körülbelül havi 3-4 millió forint veszteséget termelnének. Ezt nyilvánvalóan senki sem fogja vállalni. Az egyesületi keretek között szervezett játék azonban nagyon kockázatos lesz, mivel az elnök szerint egy februári belső ORFK-körlevél épp arról szól, hogy ezen egyesületek ellen hatósági intézkedéssel kell fellépni.

Amennyiben a rendőrség ténylegesen intézkedni akar a klubokkal szemben, akkor csak a fővárosban 15-20 ezer aktív játékos kerülhet eljárás alá. Hazánkban mintegy 160 pókerklub működik, a tagok száma 40 ezerre tehető, az interneten szerencsét próbáló játékosokkal együtt 200 ezren pókereznek rendszeresen.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Két hete van a kormánynak arra, hogy megalkossa a pókertörvény végrehajtási rendeletét. A szövetség vizsgálja, hogy a Gazdasági Versenyhivatalnál lehet-e keresnivalójuk amiatt, hogy a törvény lényegében a kaszinók hatáskörébe utalta a pókerjátékok szervezését.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?