15 °C Budapest

Pókertörvény: magyar játékosok ezrei dobhatják be lapjaikat

Pénzcentrum
2010. április 20. 09:02

A pókertörvény hatályba lépésének az lesz a következménye, hogy a játékosok a szomszédos államokba - főként Ausztriába és Szlovákiába - mennek át játszani vagy az online játékokat választják, így becslések szerint akár 1,5 milliárd forint is eltűnhet Magyarországról.

A pontos összeg nem ismert, de hazánkban minden bizonnyal milliárdokra rúg éves szinten a pókerjátékokból származó bevétel. Tatár Gergely, a Magyar Pókerszövetség elnöke szerint májustól - a pókertörvény hatálybalépését követően - körülbelül 1,5 milliárd forint hagyhatja el az országot. Ennek hátterében az áll, hogy a magyarországi szabályozás nem alkalmas arra, hogy a most még sportegyesületként működő játékszervezők rentábilis játékszervező társaságként működhessenek.

A törvény értelmében alacsony szinten rögzítik a nevezési díjat, ami legfeljebb 50 ezer forint lehet, valamint tízben maximálják az asztalszámot. A szigorú szabályok a külföldi tulajdonú kaszinókra nem vonatkoznak, így az előttünk álló időszakban ezek kiváltsága lehet a játéktermek működtetése. A termeknek egyébként 40%-os adót kell fizetniük bevételeik után.

Ha ezeket a szabályokat maradéktalanul be akarnák tartani az egyesületek, akkora körülbelül havi 3-4 millió forint veszteséget termelnének. Ezt nyilvánvalóan senki sem fogja vállalni. Az egyesületi keretek között szervezett játék azonban nagyon kockázatos lesz, mivel az elnök szerint egy februári belső ORFK-körlevél épp arról szól, hogy ezen egyesületek ellen hatósági intézkedéssel kell fellépni.

Amennyiben a rendőrség ténylegesen intézkedni akar a klubokkal szemben, akkor csak a fővárosban 15-20 ezer aktív játékos kerülhet eljárás alá. Hazánkban mintegy 160 pókerklub működik, a tagok száma 40 ezerre tehető, az interneten szerencsét próbáló játékosokkal együtt 200 ezren pókereznek rendszeresen.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Két hete van a kormánynak arra, hogy megalkossa a pókertörvény végrehajtási rendeletét. A szövetség vizsgálja, hogy a Gazdasági Versenyhivatalnál lehet-e keresnivalójuk amiatt, hogy a törvény lényegében a kaszinók hatáskörébe utalta a pókerjátékok szervezését.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?