27 °C Budapest
Close up of a young woman working from home

Óriási segítség a lakáshiteleseknek: pár kattintás, és hátradőlhetsz

2021. május 13. 17:33

Egy jól működő kalkulátor segítségével mindössze pár kattintással, kevesebb, mint 5 perc alatt mindenki megtudhatja, hogy ténylegesen milyen összegű lakáshitelt, és milyen törlesztőrészlet mellett vehet fel. Amennyiben az ügyfelek a kalkulátorban rögzített adatokat a későbbiekben, a hiteligénylés során a megfelelő dokumentumokkal igazolják, akkor biztosak lehetnek abban, hogy a bank ténylegesen a kalkuláció során kiszámolt összeget fogja nekik folyósítani.

Újabb könnyítéssel találkozhatnak a GRÁNIT Bank lakáshitel iránt érdeklődő ügyfelei: kalkulátora hosszabb fejlesztési folyamat és finomhangolás után már teljes funkcionalitásában elérhető. A desktopon és mobilon egyaránt gördülékeny ügyfélélményt biztosító innováción a GB Solutions, a bank digitális termékfejlesztő csapata dolgozott, A/B tesztek, ügyfélinterjúk és kutatások sora előzte meg a bevezetését.

A kalkulátor kérdései a családi, és jövedelmi helyzetre, az életkorra, végzettségre, valamint a vásárolni kívánt ingatlanra vonatkoznak, megválaszolásukhoz legtöbb esetben nincs szükség semmiféle dokumentumra. A hitelkérelem benyújtását követően is ugyanezeket a paramétereket vizsgálja a bank, így lehetséges az, hogy a kalkuláció egyben előzetes hitelbírálat is. Ha az ügyfél a kalkuláció során valós adatokat adott meg, akkor ténylegesen a kiszámolt hitelösszeget folyósítja a bank az ügyfél részére, a kalkulátorban feltüntetett jellemzőkkel.

Az adatok megadása után a kalkulátor kiszámolja a maximálisan felvehető összeget és futamidőt, amelyek aztán egy könnyen kezelhető csúszkán egyszerűen átállíthatók, csökkenthetők. A kalkulátor felkínálja azt a lehetőséget is, hogy a kiszámított hitel összegét extra ingatlanfedezet bevonásával növelje. A megadott adatok és beállított értékek alapján elkészül az előzetes hitelbírálat 3 hónapos, 5 és 10 éves kamatperiódusra is, a kiválasztott kalkuláció pedig egy gyors regisztrációt követően elmenthető pdf formátumban. A folyamat lezárásaként – a jelenleg hatályos jogszabályi előírások szerint - az ügyfélnek mindössze egyetlen alkalommal, az eredeti dokumentumok bemutatásához és a szerződés aláírásához szükséges ellátogatni egy fiókba.

Ugyanakkor érdemes hitelfelvétel előtt körülnézni a különböző ajánlatok között, ugyanis nem mindegy, az ember milyen kondíciókkal adósodik el 15-20 évre. A Pénzcentrum Lakáshitel Kalkulátora segíthet eligazodni a bankon ajánlatai között.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?