Rendkívüli! Elárulta Orbán Viktor, hány nap múlva oldhatják fel a korlátozásokat

Rendkívüli! Elárulta Orbán Viktor, hány nap múlva oldhatják fel a korlátozásokat

2021. március 5. 07:36

Orbán Viktor arról beszélt reggel a Kossuth rádióban, hogy a harmadik hullám erősebb lesz, mint a második volt. A járványügyi szakemberek úgy vélték, tragédia lesz, ha nem szigorítanak. Azt, hogy hogyan tudják lebonyolítani a nyitást húsvét után, a március 15-i héten tervezik meg. Eddig várják a véleményeket a Nemzeti Konzultációra is.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában a tegnap bejelentett korlátozásokkal kapcsolatban elmondta, nem volt más válásztás: ezek járványügyi kérdések. A járványügyi szakemberek úgy vélték, tragédia lesz, ha nem szigorítanak, ahogy az orvosok véleménye is az volt, hogy most zárni kell ahhoz, hogy később nyitni lehessen.

A harmadik hullámban vagyunk: a harmadik erősebb lesz, mint a második volt: a legnehezebb időszakra kell felkészülni

- mondta a miniszterelnök, és azt is ismertette: "a március 15-ei héten megtervezzük, hogy húsvét után hogyan tudunk fokozatosan nyitni". A bölcsődék egyelőre nyitva maradhatnak.

A korlátozásokkal kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: a virágboltok 8-án, nőnapon még nyitva maradhatnak, viszont minden más üzletnek - étterem, kaszinó, műszaki bolt - be kell zárnia. A kertészeti boltok szintén kivételt képeznek: ezek nyitva tarthatnak. Azoknak, akik bezárásra kényszerülnek, egész hónapra elengedik a bérleti díjakat, megkapják a bértámogatást, adókedvezményeket - mondta.

Kiemelte: a luxusutakat el kell halasztani, mert eddig ismeretlen mutánsokat hozhatnak haza az utazók, amely "több esetben megtörtént már".

Az oltási programmal kapcsolatban elmondta: akadnak próblémát az "adatalapú" oltás miatt, mivel sokan nem ott laknak, ahol nyilván vannak tartva, de ezeket a hibákat javítani fogják. Beszélt arról is, hogy halad a lakosság átoltása:

A táblázat szerint húsvétra 2,4 millió beoltást fogunk elérni, június elejére tudunk beoltani mindenkit

- mondta. Azt is ismertette a miniszterelnök, hogy a kórházakra fog most nyomás nehezedni: fel fog futni a kórházi ápoltak száma. Jelenleg 6867-en vannak kórházban, ez 15-20 ezerig is felmehet. 677 fő van lélegeztetőgépen. Az új igazolt fertőzöttek száma 6369 és 143-an hunytak el.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Lesz elég ágy és lesz elég ember

- mondta.

A miniszterelnöki interjú végén visszakanyarodtak a nyitás kérdéséhez: Mire számíthat a lakosság, ha két hétig betartja a szigorú korlátozásak? Lesz lazítás? Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta:

Már a célegyenesben vagyunk a vírus elleni háborúban. Két hét múlva megkezdhetjük a fokozatos nyitást.

Viszont azt is hangsúlyozta, hogy mindezt majd két hét múlva tudják eldönteni, annak fényében, hogy alakul addig a járványhelyzet. Óvatosan kell majd lazító intézkedéseket hozni, különben elindíthatnak egy negyedik hullámot.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 17. 19:27