43 embertől csalt ki milliókat az álhitelező: 4,5 év börtönnel megúszhatja

43 embertől csalt ki milliókat az álhitelező: 4,5 év börtönnel megúszhatja

2021. január 5. 09:30

Fedezet nélkül kínált kölcsönt egy 32 éves nő, aki a beígért összeggel sosem rendelkezett. Különböző ürügyekkel kérte az áldozatokat, hogy utaljanak neki különböző összegeket. Összesen 14 millió forintot szedett össze. Az ügyészség 4 és fél év börtönt és vagyonelkobzást kért a büntetett előéletű nőre arra az esetre,  ha már az előkészítő ülésen mindent bevall, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Sorozatosan elkövetett csalás és több rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Marcali Járási Ügyészség azzal a 32 éves nővel szemben, aki tényleges fedezet nélkül kínált kölcsönt a sértetteknek, az ajánlata hitelessé tételéhez pedig több alkalommal  is valótlan tartalmú szerződéseket készített.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a nehéz anyagi körülmények között élő nő 2018 szeptemberétől kezdődően több mint egy éven keresztül internetes apróhirdetési oldalakon kínált álnéven hitelt annak ellenére, hogy az ajánlott összeggel sosem rendelkezett. A hirdetésre jelentkező személyektől a blanketta kölcsönszerződések aláírását követően a nő különböző valótlan indokokra - így a kölcsönösszeg "forintosítására", vagy a kamat előzetes törlesztésére - hivatkozva egy meghatározott összeg előre utalását kérte, azonban a hitelt ezek megérkezése után sem folyósította a sértetteknek.

A nő 43 személyt vert át 2019 novemberéig, mellyel nekik egyenként 49 ezer és 1 millió forint közötti kárt okozott. A bűncselekményekkel szerzett 14 millió forintot pedig a megélhetésére költötte. Az ügyészség 4 és fél év börtönt és vagyonelkobzást kért a büntetett előéletű nőre arra az esetre,  ha már az előkészítő ülésen mindent bevall, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 21. szerda
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?