15 °C Budapest
Fontos változás a falusi csoknál: kijött az új településlista, már itt is elérhető

Fontos változás a falusi csoknál: kijött az új településlista, már itt is elérhető

2020. december 29. 10:15

Módosul azoknak a településeknek a listája, amelyeken igényelhető a falusi csok. A friss listában 2679 település szerepel, bő kétszázzal több, mint a régi összeállításban!

Január elsejével módosul azoknak a településeknek a listája, amelyeken igényelhető a falusi csok - derül ki a friss Magyar Közlönyből. Ismert, a falusi csok olyan kistelepüléseken vehető igénybe, ahol a lakosságszám 2003-hoz képest nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag (ahol a 2003. január 1-jei népességszámhoz képest nem éri el a 95 százalékot a mostani népesség). A "preferált kistelepülések" listája határozza meg, hol vehető igénybe a falusi csok.

A teljes lista a Magyar Közlöny 2020. évi 292. számában található

A friss listában 2679 település szerepel, bő kétszázzal több, mint a régi összeállításban!

Az 5000 lakosnál kisebb kistelepülésekre, tanyákra kiterjedő falusi családi otthonteremtési kedvezmény az egygyermekes családok esetében 600 ezer forint, a kétgyermekes családoknál 2 millió 600 ezer forint, a háromgyermekes családoknál pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít nem csak új, hanem használt lakás vásárlására vagy annak korszerűsítésére, bővítésére. A támogatás fele fordítható vásárlásra, a fennmaradó rész bővítésre, korszerűsítésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 21. szerda
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?