4 °C Budapest
Itt a lista: ezeken a településeken borzasztó a levegő minősége

Itt a lista: ezeken a településeken borzasztó a levegő minősége

MTI
2020. október 26. 13:30

Az elmúlt napokban tíz településen is az átlagosnál szennyezettebb a levegője szennyezettebb az átlagnál - figyelmeztet a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársa. A földrajzi elhelyezkedés és az időjárás is befolyásoló tényező, a koronavírus-megbetegedés arányát nem tudjuk, hogy rontaná a rossz levegő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Visszatérő jelenség, hogy a fűtési szezonban általában romlik a levegőminőség - mondta Szigeti Tamás, a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársa hétfő reggel az M1-en. Az elmúlt napokban tíz, mérőállomással megfigyelt településen voltak az átlagosnál rosszabbak az értékek Magyarországban - hangzott el.

Hangsúlyozta: a levegő minőségének alakulásában a földrajzi elhelyezkedésnek és az időjárásnak is nagyon fontos szerepe van.

Mint mondta, fontos felhívni a figyelmet arra, hogy azokban a térségekben, ahol rosszabb a levegőminőség, általában magasabb a krónikus légúti megbetegedésekben szenvedők aránya, így a megfertőzöttek aránya is nagyobb lehet. Kitért arra is, hogy a hírekkel ellentétben nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a levegőminőség idei fűtési szezonban tapasztalt romlása növelheti a koronavírus okozta megbetegedések számát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?