Sokan már most kiakadtak: így fognak kinézni a jövő munkahelyei

2019. szeptember 10. 13:35

Komoly változás előtt állnak a cégek, aki talpon akar maradni, annak komoly átalakításokra lesz szüksége - de már most vannak ellenzői az újfajta agilis szervezetnek bőven. És nem kifejezetten az idősebb generáció képviselői állnak ellen, hanem sok helyen épp a fiatalok.

Ma már szinte megkerülhetetlen fogalommá vált, mégsem lehet minden szervezetre, szervezeti egységre alkalmazni az agilis átalakítást, mely egyszerre lehetőségteremtés és bomlasztás is, hiszen azt a kultúrát, amiben addig működött a cég, egészen egyszerűen le kell bontani - mondta el Szűts Ildikó, az OHE elnöke az SAP NOW siófoki konferenciájának második napján.

Az agilis szervezet, amelyet egyben stabilra és dinamikusra terveznek, agilis és motivált emberek által alkotott csapatok hálózatából áll. Az agilis szervezetben a munkatársakat egy erőteljes, vonzó közös jövőkép elérése vezérli, ami minden kulcsfontosságú érintett számára értéket teremt, és amelyért közösen tesznek. Ahhoz, hogy folyamatosan meg tudjanak felelni minden érintett állandóan változó igényének és elvárásainak, az agilis szervezetek - az agilis módszertanból ismert módon -az értékteremtést többkörös munkaciklusokban valósítják meg, miközben gyakran bevonnak külsős partnereket is a folyamatokba. Az agilis cégek új technológiákat építenek be a működési folyamataikba, automatizálnak és optimalizálnak - tudhatjuk meg Kránitz Éva, vezetőfejlesztési tanácsadó oldalán.

Legfontosabb, hogy a jövőben együttműködést kell kialakítani a dolgozók között, hatékony csapatokat kell építeni, és ami a lényeg, maximális ügyfélkoncentrációt. Az, hogy egy agilis szervezet mennyire lesz életképes, attól függ, hogy a HR támogatások mennyire voltak előtte megtervezve, és hogy a felsővezetői elköteleződést mennyire lehet benne tetten érni.

Az szervezetek agilis átalakításáról szólt a nap első kerekasztalbeszélgetésének részvevői három nagy vállalat HR vezetője: Bosch, OTP és az MVM. Közös bennük, hogy 1-2 évvel ezelőtt kezdték meg a nagy szervezeti átalakításokat, ám a folyamat nem zárult még le.

"A Bosch egy kifejezetten tradicionális vállalat, mégis azt gondoltuk, hogy szükségünk van a változásra, de nem voltak illúzióink, hosszú átmenetre készültünk" - mondta el Masa Beáta, a Bosch HR igazgatója, majd hozzátette, hogy a türelem a legfontosabb a vezetők részéről. 

Az MVM az átalakítások után eleve azon az úton indult el, melynek a végén egy agilis szervezeti működés áll, még ha ez nem is volt így kimondva. A változások természete miatt alakult így. Mára kezdünk hozzászokni, hogy rugalmas, változásokra kész napi működést tudjunk kialakítani

- mondta el Fluck Benedek Magyar Villamos Művek Zrt. humán erőforrás vezérigazgató-helyettese. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ami feltétlenül kell hozzá az a digitális jártasság, mely nem jelent eget azzal a képességgel, hogy tudjuk nyomkodni a telefonjainkat - ebben mindhárman egyetértettek.

Hogy a gyártósorokra ez a szemlélet mikor fog ez átmenni, ma még nagy kérdés, és mint minden cégnek, a Boschnak is fejtörést okoz. De nem csak a kékgallérosok jelentenek komoly kihívást, a vezetők egy része sem tud ehhez a változáshoz alkamazkodni, őket már az elején elveszítjük - mondta el Masa Beáta. Véleménye szerint a HR egyik legfontosabb feladata, hogy a szkeptikusokat meggyőzze és bent tartsa a rendszerben.

Félévente új stratégia

Fluck Benedek szerint a mai világban egy komoly cégnek félévente kell újra kell gondolnia a stratégiáját, és ezt a rendszer minden szereplője nehezen éli meg. Sokaknak hiányzik még az igazodási pont, nem tudják elképzelni, hogy is néz ki a mátrix szervezet, mint amilyen az MVM is A HR feladata átvinni a változásokat a szervezeten, ami nem egyszerű.

Átállás, mint kényszer

Elfogadott tény, hogy ma már szinte kényszer az átállás. Az, hogy generációs kérdés-e a változásra való átállás, vagy egyénfüggő, ma még megoszlanak a vélemények. A megszólalók egyetértettek abban, hogy nem korfüggő ez a képesség, hiszen az emberiség nagyjából egyharmada könnyedén képes alkalmazkodni a változáshoz, a maradék fele pedig fejleszthető. A többiektől pedig egyszerűen el kell fogadni, hogy megmerevedettek - mondta el Bertalan Imre, az OTP Bank HR-vezetője. De olykor a legifjabb generáció sem örül a változásnak, a szervezet laposítása azt eredményezte a Boschnál, hogy 

az y és z generáció már nem tud olyan könnyedén ugrálni a ranglétrán felfelé, mint korábban. Ennek nyilvánvalóan nem örültek, ám a vezetőség, a HR feladata, hogy elmagyarázza az új feladatokban rejlő kreatív kihívásokat is.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. szeptember 22. 22:41
A MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyeire rálátó forrásaink szerint a minap.hu-t, valami...
Holdblog  |  2023. szeptember 22. 13:01
Hikikomoriban szenved világunk. Anélkül, hogy ennek tudatában lenne. Legalábbis a Glóbusz nagyrésze....
KonyhaKontrolling  |  2023. szeptember 22. 07:45
A befektetési stratégiák között az egyik legismertebb, sőt megkockáztatom, hogy a legnagyobb hívőbáz...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 21. 10:10
Világszerte egyre élesebb verseny tapasztalható a felsőoktatási intézmények között a hallgatókért. E...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 22. péntek
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM