18 °C Budapest
Sokan már most kiakadtak: így fognak kinézni a jövő munkahelyei

Sokan már most kiakadtak: így fognak kinézni a jövő munkahelyei

2019. szeptember 10. 13:35

Komoly változás előtt állnak a cégek, aki talpon akar maradni, annak komoly átalakításokra lesz szüksége - de már most vannak ellenzői az újfajta agilis szervezetnek bőven. És nem kifejezetten az idősebb generáció képviselői állnak ellen, hanem sok helyen épp a fiatalok.

Ma már szinte megkerülhetetlen fogalommá vált, mégsem lehet minden szervezetre, szervezeti egységre alkalmazni az agilis átalakítást, mely egyszerre lehetőségteremtés és bomlasztás is, hiszen azt a kultúrát, amiben addig működött a cég, egészen egyszerűen le kell bontani - mondta el Szűts Ildikó, az OHE elnöke az SAP NOW siófoki konferenciájának második napján.

Az agilis szervezet, amelyet egyben stabilra és dinamikusra terveznek, agilis és motivált emberek által alkotott csapatok hálózatából áll. Az agilis szervezetben a munkatársakat egy erőteljes, vonzó közös jövőkép elérése vezérli, ami minden kulcsfontosságú érintett számára értéket teremt, és amelyért közösen tesznek. Ahhoz, hogy folyamatosan meg tudjanak felelni minden érintett állandóan változó igényének és elvárásainak, az agilis szervezetek - az agilis módszertanból ismert módon -az értékteremtést többkörös munkaciklusokban valósítják meg, miközben gyakran bevonnak külsős partnereket is a folyamatokba. Az agilis cégek új technológiákat építenek be a működési folyamataikba, automatizálnak és optimalizálnak - tudhatjuk meg Kránitz Éva, vezetőfejlesztési tanácsadó oldalán.

Legfontosabb, hogy a jövőben együttműködést kell kialakítani a dolgozók között, hatékony csapatokat kell építeni, és ami a lényeg, maximális ügyfélkoncentrációt. Az, hogy egy agilis szervezet mennyire lesz életképes, attól függ, hogy a HR támogatások mennyire voltak előtte megtervezve, és hogy a felsővezetői elköteleződést mennyire lehet benne tetten érni.

Az szervezetek agilis átalakításáról szólt a nap első kerekasztalbeszélgetésének részvevői három nagy vállalat HR vezetője: Bosch, OTP és az MVM. Közös bennük, hogy 1-2 évvel ezelőtt kezdték meg a nagy szervezeti átalakításokat, ám a folyamat nem zárult még le.

"A Bosch egy kifejezetten tradicionális vállalat, mégis azt gondoltuk, hogy szükségünk van a változásra, de nem voltak illúzióink, hosszú átmenetre készültünk" - mondta el Masa Beáta, a Bosch HR igazgatója, majd hozzátette, hogy a türelem a legfontosabb a vezetők részéről. 

Az MVM az átalakítások után eleve azon az úton indult el, melynek a végén egy agilis szervezeti működés áll, még ha ez nem is volt így kimondva. A változások természete miatt alakult így. Mára kezdünk hozzászokni, hogy rugalmas, változásokra kész napi működést tudjunk kialakítani

- mondta el Fluck Benedek Magyar Villamos Művek Zrt. humán erőforrás vezérigazgató-helyettese. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ami feltétlenül kell hozzá az a digitális jártasság, mely nem jelent eget azzal a képességgel, hogy tudjuk nyomkodni a telefonjainkat - ebben mindhárman egyetértettek.

Hogy a gyártósorokra ez a szemlélet mikor fog ez átmenni, ma még nagy kérdés, és mint minden cégnek, a Boschnak is fejtörést okoz. De nem csak a kékgallérosok jelentenek komoly kihívást, a vezetők egy része sem tud ehhez a változáshoz alkamazkodni, őket már az elején elveszítjük - mondta el Masa Beáta. Véleménye szerint a HR egyik legfontosabb feladata, hogy a szkeptikusokat meggyőzze és bent tartsa a rendszerben.

Félévente új stratégia

Fluck Benedek szerint a mai világban egy komoly cégnek félévente kell újra kell gondolnia a stratégiáját, és ezt a rendszer minden szereplője nehezen éli meg. Sokaknak hiányzik még az igazodási pont, nem tudják elképzelni, hogy is néz ki a mátrix szervezet, mint amilyen az MVM is A HR feladata átvinni a változásokat a szervezeten, ami nem egyszerű.

Átállás, mint kényszer

Elfogadott tény, hogy ma már szinte kényszer az átállás. Az, hogy generációs kérdés-e a változásra való átállás, vagy egyénfüggő, ma még megoszlanak a vélemények. A megszólalók egyetértettek abban, hogy nem korfüggő ez a képesség, hiszen az emberiség nagyjából egyharmada könnyedén képes alkalmazkodni a változáshoz, a maradék fele pedig fejleszthető. A többiektől pedig egyszerűen el kell fogadni, hogy megmerevedettek - mondta el Bertalan Imre, az OTP Bank HR-vezetője. De olykor a legifjabb generáció sem örül a változásnak, a szervezet laposítása azt eredményezte a Boschnál, hogy 

az y és z generáció már nem tud olyan könnyedén ugrálni a ranglétrán felfelé, mint korábban. Ennek nyilvánvalóan nem örültek, ám a vezetőség, a HR feladata, hogy elmagyarázza az új feladatokban rejlő kreatív kihívásokat is.

NEKED AJÁNLJUK
Gigaberuházást élesít Magyarországon a Bosch

Már meglévő telephelyei mellé létesít közlekedési kutatás-fejlesztési campust a Bosch Budapesten, a X. kerületben. Az óriási területen egy komplet városrész közlekedésének a szimulálására is képes...

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18