Lakáshiteled van? Ezzel a három lépéssel rengeteg pénzt lehet spórolni

Lakáshiteled van? Ezzel a három lépéssel rengeteg pénzt lehet spórolni

2018. június 12. 13:30

Ma is szép számmal élik mindennapjaikat olyan banki ügyfelek, akik súlyos összegeket fizetnek a régi hitelkonstrukciójuk miatt, miközben akár a törlesztőrészlet 15-20 százaléka megtakarítható lenne egy jól tervezett hitelkiváltással.

Sok, jelenlegi banki ügyfélnek egy kedvezőbb hitelkonstrukcióval csökkenthető lenne az adóssága, mivel korábban a jelenleg elérhetőnél magasabb kamattal igényelt és kapott hitelt. Ugyanakkor tekintettel arra, hogy Magyarországon a bankváltás aránya alacsony (a tranzakciós illeték bevezetése óta évente kb. 5-7%-a), kevesen élnek a hitelkiváltás lehetőségével - írja közleményében a Sberbank.

Tudatos hiteles

Első lépésben fel kell mérni, majd rendszerezni kell minden fennálló tartozást: mire, mennyit és még meddig kell fizetni, sőt, a törlesztőrészlet milyen időközönként és mekkora mértékben változhat a futamidő alatt. Áruhitelből, fennálló személyi- és jelzálogkölcsönökből fakadó tartozás, de hitelkártya-tartozás, elmaradt közmű- vagy lakbértartozások is beletartoznak ebbe.

Második lépésben át kell böngészni a szerződéseket, főleg a hitelek visszafizetésével, kiváltásával kapcsolatos sorokat. Sokszor ugyanis a szolgáltatók csak kedvezőtlen feltételek mellett engedik felmondani a hiteleiket. Ehhez esetleg érdemes szakértő segítséget kérni.

Amennyiben a jelenlegi szerződés(ek) alapján fizetendő összeg magasabb, mint a hitelkiváltást követően fizetendő tartozás és a hitelkiváltás költsége, harmadik lépésben a hitelkiváltásra  igénybe vehető konstrukciók közül azt kell választani, ami megfelel a céljainknak. Az új konstrukcióban lehetséges variálni a futamidővel: a korábbival egyenértékű törlesztőrészlet mellett hamarabb lehet megszabadulni az adósságtól. Másik opció az azonos futamidő választása, akkor akár alacsonyabb lehet a havi törlesztőrészlet. Amennyiben változatlanul hagyjuk a futamidőt és a törlesztőrészletet, új célokra is futhatja a kiváltó hitelből.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Sokat lehet spórolni

Ma alacsony, akár 7-8 százalékos kamatozású, hitelkiváltásra is szánt személyi kölcsönök elérhetők a piacon. Egyszámjegyű kamattal pár éve még csak a jelzáloghiteleket lehetett igényelni. Már csak emiatt is megérheti a hitelkiváltás, nem beszélve arról, hogy egyszerűbb, kiszámíthatóbb és követhetőbb lesz a törlesztés, ha minden hitelünket kiváltva csak egy hitelt kell fizetni.

Minden ügyfél esete egyedi, hiszen eltérő pénzügyi helyzetben, különböző méretű és összetételű adóssággal érkeznek hozzánk. Általános tapasztalatunk, hogy összességében nagyságrendileg 15-20 százalékot lehet lefaragni a havi törlesztő részletből a hitelek kiváltásával, optimalizálásával

- mondta el mondta el a témában Besnyő Márton, a Sberbank Lakossági termékfejlesztési vezetője.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. július 6. 17:36
A Media1 értesülése szerint Gajdics ismét a néhány éve a NER-hez került Szabad Föld főszerkesztője l...
Holdblog  |  2022. július 6. 16:01
„Kedden, a déli órákban elterjedt a híre annak, hogy a zsír kilója már 90 ezer pengőbe kerül. Az a k...
Kiszámoló  |  2022. július 6. 09:41
A kiürített államkassza miatt a kormány ezermilliárdos nagyságban különadókkal sújtott több szektort...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?