22 °C Budapest
Nem jogos a parkolási díj? Ezért kopogtat gyakrabban a behajtó

Nem jogos a parkolási díj? Ezért kopogtat gyakrabban a behajtó

MTI
2016. október 17. 08:35

15 százalékkal több behajtás indult idén, mint 2015 azonos időszakában, hitelkártya- és áruhiteltartozásból viszont kevesebb van - írja a Magyar Idők.

Nagyjából tizenöt százalékkal emelkedett idén a pénzbehajtások száma, szeptember végéig összesen 375 ezer eljárás indult - derült ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara adataiból. A végrehajtók elé a korábbi években az esetek nagyjából hetven százaléka került, az idei ügyekből viszont száz közül átlagosan már nyolcvan esetben merült fel az ingóságok, ingatlan elárverezésének lehetősége.

Az eljárások nagyjából kétharmadát a közműcégek és a telekommunikációs társaságok kezdeményezték, ami nem meglepő, hiszen az elmaradt díjak és a kifizetetlen telefonszámlák hosszú évek óta vezetik a pénzbehajtási listát

- mondta Tóth Ádám, a kamara elnöke.

Bőven akadtak parkolási büntetések miatt indult procedúrák is. Manapság is sokan döntenek úgy, hogy nem fizetnek, s ha kell, bíróság előtt védik meg álláspontjukat, mivel indokolatlannak tartják, hogy a városok parkolódíjat szednek. A bliccelők ügyei is gyakran kötöttek ki a közjegyzők előtt. A hitelkártya- és az áruhitel-tartozásokat érintő ügyek viszont igen ritkák voltak idén, ahogy a cégek közötti elszámolási vitákból sem volt túl sok.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?