Kiderült, melyik a legálságosabb magyar bank

Pénzcentrum
2016. július 25. 11:32

Múlt heti cikkünkben a személyi kölcsönök reklámjáról írtunk, az írásban egy szavazást is elhelyeztünk, amelyre több ezer olvasónk válaszolt. A többség szerint a legtöbb bank hirdetése álságos, de sokak szerint egyik pénzintézet reklámja sem megvezető, persze az is kiderült, hogy melyik reklámot szeretik legkevésbé az olvasóink. Ugyan több olyan hitelcél is van, amelyre nem érdemes személyi kölcsönben gondolkodni, azonban most megmutatjuk azt is, hogy kinek lehet jó ez a fajta hitel.

A személyi kölcsönök számos élethelyzetben nyújtanak kiváló megoldást pénzügyi problémáink rendezésére. Az alacsony kamatkörnyezet a személyi kölcsönöknek is kedvezett, sok pénzintézet kínál 10 százalék alatti kamatokat.

Múlt heti cikkünkben arról írtunk, hogy a magyar bankok személyi kölcsön reklámjai több esetben is etikusan megkérdőjelezhetők. Az ezzel kapcsolatos szavazás ezedménye azt mutatja, hogy az olvasóink kétharmada arra szavazott, hogy az összes reklám álságos, míg a második legtöbb szavazatot (8százalék) az egyik hirdetés sem álságos lehetőség kapta.

Olvasóink ötöde egy konkrét pénzintézetet jelölt meg, ők úgy gondolják, hogy a Provident reklámja a legálságosabb. A második helyen az OTP végzett, a harmadik pedig a Cofidis.

Tényleg ennyire félrevezetők a reklámok?

Ahogy a múlt heti cikkünkben írtuk, a reklámok kivétel nélkül megfelelnek a felügyeleti szabályozásnak, valószínűleg ez volt az oka annak is, hogy sokan az egyik reklám sem álságos opciót választották a szavazáskor. Meglepő viszont, hogy azok a pénzintézetek is sok negatív szavazatot kaptak, amelyek kifejezetten hasznos célra ajánlanak kölcsönt.

Kinek jó a személyi kölcsön?

A személyi kölcsönök sok élethelyzetre nyújthatnak jó megoldást, elsősorban a gyors ügyintézés miatt lehetnek jobb megoldások más hiteltípusnál. Ezekhez a kölcsönökhöz fedezetre sincs szükség, ez szintén sokaknak vonzó lehet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezekre a célokra éri meg valóban személyi kölcsönt felvenni:

  • A váratlan helyzetekre gyakran nyújt jó megoldást egy személyi kölcsön, elsősorban a gyors ügyintézésnek köszönhetően.
  • Kisebb értékű lakásfelújításokra is jó lehet, különösen akkor, ha nem tudunk (vagy akarunk) jelzálogot bejegyezni (ennek plusz költsége is van). A hitelfelvétel menete is gyorsabb a személyi kölcsönöknél, mint a jelzáloghiteleknél, a lakásra fordított pénz egyébként egyfajta hosszú távú befektetésként is értelmezhető.
  • A gyereknevelésre felvett kölcsön például megtérülő befektetés, hiszen ha kiegyensúlyozott életet teremtünk a gyermeknek, akkor várhatóan felnőttként is sikereket érhet el, amelyből mi is részesülhetünk. Érdemes például a szülőtartásra gondolni, ami sok szülőt arra sarkalhat, hogy több pénzt fordítsanak a gyerekekre.
  • Ehhez hasonló, ha a tanulmányainkat (vagy gyermekünk tanulmányait) szeretnénk hitelből fizetni. Ugyan Magyarországon és több európai országban elérhetők a diákhitelek, azonban eőfordulhat, hogy egyes képzések során nincs lehetőségünk ezekkel élni, ilyenkor lehet jó megoldás a személyi kölcsön.
  • Álomesküvőre is megérheti hitelt felvenni. Ha arra számítunk, hogy a menyasszonytáncból a hitel összege visszajön, akkor a személyi kölcsönre egyfajta átmeneti megoldás lehet, ami abban segít, hogy kifizessük az esküvőt. Ilyenkor persze az esküvő után érdemes visszafizetni vagy előtörleszteni a kölcsönt.
  • Luxusnyaralásra sem feltétlenül teljesen ördögtől való hitelt felvenni. Amennyiben van olyan hely, ahova egész életünk során vágytunk, akkor egy rövidebb futamidejű (legfeljebb 2-3 év) kölcsön akár alkalmas lehet arra, hogy eljussunk életünk nyaralására.
  • Néhány esetben az is előfordulhat, hogy autóra jobban megéri személyi kölcsönt felvenni, mint autólízinget, ráadásul ilyenkor egyből a miénk lesz a jármű.
  • A személyi kölcsönök elbírálása több pénzintézetnél akár pár nap alatt lezárulhat, így ha sürgősen van szükségünk pénzre, ezek a legjobb alternatívát kínálhatják.
  • Akik több, eltérő célra szeretnének hitelt felvenni, azoknak is a személyi kölcsön lehet a jó megoldás, mivel a konstrukció szabad felhasználású.
  • Adósságrendezésre is lehet fordítani ezeket a hiteleket, ilyenkor adósságrendező személyi kölcsönről beszélhetünk, ami a hitelcél miatt előfordulhat, hogy kedvezőbb kamatal érhető el.

A hitelfelvétel általában azoknak is jó lehetőséget biztosít, akik maguktól nem tudnak rendszeresen félretenni, mivel a fizetésüket szinte minden hónapban felélik. Emiatt hosszú távú célokat nem tudnak elérni, a hitelt viszont kötelező fizetni, így ezzel akár ezeknek a hosszútávú terveknek a megvalósítására is jól jöhet a kölcsön.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm