Kiderült, melyik a legálságosabb magyar bank

Kiderült, melyik a legálságosabb magyar bank

Pénzcentrum
2016. július 25. 11:32

Múlt heti cikkünkben a személyi kölcsönök reklámjáról írtunk, az írásban egy szavazást is elhelyeztünk, amelyre több ezer olvasónk válaszolt. A többség szerint a legtöbb bank hirdetése álságos, de sokak szerint egyik pénzintézet reklámja sem megvezető, persze az is kiderült, hogy melyik reklámot szeretik legkevésbé az olvasóink. Ugyan több olyan hitelcél is van, amelyre nem érdemes személyi kölcsönben gondolkodni, azonban most megmutatjuk azt is, hogy kinek lehet jó ez a fajta hitel.

A személyi kölcsönök számos élethelyzetben nyújtanak kiváló megoldást pénzügyi problémáink rendezésére. Az alacsony kamatkörnyezet a személyi kölcsönöknek is kedvezett, sok pénzintézet kínál 10 százalék alatti kamatokat.

Múlt heti cikkünkben arról írtunk, hogy a magyar bankok személyi kölcsön reklámjai több esetben is etikusan megkérdőjelezhetők. Az ezzel kapcsolatos szavazás ezedménye azt mutatja, hogy az olvasóink kétharmada arra szavazott, hogy az összes reklám álságos, míg a második legtöbb szavazatot (8százalék) az egyik hirdetés sem álságos lehetőség kapta.

Olvasóink ötöde egy konkrét pénzintézetet jelölt meg, ők úgy gondolják, hogy a Provident reklámja a legálságosabb. A második helyen az OTP végzett, a harmadik pedig a Cofidis.

Tényleg ennyire félrevezetők a reklámok?

Ahogy a múlt heti cikkünkben írtuk, a reklámok kivétel nélkül megfelelnek a felügyeleti szabályozásnak, valószínűleg ez volt az oka annak is, hogy sokan az egyik reklám sem álságos opciót választották a szavazáskor. Meglepő viszont, hogy azok a pénzintézetek is sok negatív szavazatot kaptak, amelyek kifejezetten hasznos célra ajánlanak kölcsönt.

Kinek jó a személyi kölcsön?

A személyi kölcsönök sok élethelyzetre nyújthatnak jó megoldást, elsősorban a gyors ügyintézés miatt lehetnek jobb megoldások más hiteltípusnál. Ezekhez a kölcsönökhöz fedezetre sincs szükség, ez szintén sokaknak vonzó lehet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezekre a célokra éri meg valóban személyi kölcsönt felvenni:

  • A váratlan helyzetekre gyakran nyújt jó megoldást egy személyi kölcsön, elsősorban a gyors ügyintézésnek köszönhetően.
  • Kisebb értékű lakásfelújításokra is jó lehet, különösen akkor, ha nem tudunk (vagy akarunk) jelzálogot bejegyezni (ennek plusz költsége is van). A hitelfelvétel menete is gyorsabb a személyi kölcsönöknél, mint a jelzáloghiteleknél, a lakásra fordított pénz egyébként egyfajta hosszú távú befektetésként is értelmezhető.
  • A gyereknevelésre felvett kölcsön például megtérülő befektetés, hiszen ha kiegyensúlyozott életet teremtünk a gyermeknek, akkor várhatóan felnőttként is sikereket érhet el, amelyből mi is részesülhetünk. Érdemes például a szülőtartásra gondolni, ami sok szülőt arra sarkalhat, hogy több pénzt fordítsanak a gyerekekre.
  • Ehhez hasonló, ha a tanulmányainkat (vagy gyermekünk tanulmányait) szeretnénk hitelből fizetni. Ugyan Magyarországon és több európai országban elérhetők a diákhitelek, azonban eőfordulhat, hogy egyes képzések során nincs lehetőségünk ezekkel élni, ilyenkor lehet jó megoldás a személyi kölcsön.
  • Álomesküvőre is megérheti hitelt felvenni. Ha arra számítunk, hogy a menyasszonytáncból a hitel összege visszajön, akkor a személyi kölcsönre egyfajta átmeneti megoldás lehet, ami abban segít, hogy kifizessük az esküvőt. Ilyenkor persze az esküvő után érdemes visszafizetni vagy előtörleszteni a kölcsönt.
  • Luxusnyaralásra sem feltétlenül teljesen ördögtől való hitelt felvenni. Amennyiben van olyan hely, ahova egész életünk során vágytunk, akkor egy rövidebb futamidejű (legfeljebb 2-3 év) kölcsön akár alkalmas lehet arra, hogy eljussunk életünk nyaralására.
  • Néhány esetben az is előfordulhat, hogy autóra jobban megéri személyi kölcsönt felvenni, mint autólízinget, ráadásul ilyenkor egyből a miénk lesz a jármű.
  • A személyi kölcsönök elbírálása több pénzintézetnél akár pár nap alatt lezárulhat, így ha sürgősen van szükségünk pénzre, ezek a legjobb alternatívát kínálhatják.
  • Akik több, eltérő célra szeretnének hitelt felvenni, azoknak is a személyi kölcsön lehet a jó megoldás, mivel a konstrukció szabad felhasználású.
  • Adósságrendezésre is lehet fordítani ezeket a hiteleket, ilyenkor adósságrendező személyi kölcsönről beszélhetünk, ami a hitelcél miatt előfordulhat, hogy kedvezőbb kamatal érhető el.

A hitelfelvétel általában azoknak is jó lehetőséget biztosít, akik maguktól nem tudnak rendszeresen félretenni, mivel a fizetésüket szinte minden hónapban felélik. Emiatt hosszú távú célokat nem tudnak elérni, a hitelt viszont kötelező fizetni, így ezzel akár ezeknek a hosszútávú terveknek a megvalósítására is jól jöhet a kölcsön.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 11. 18:10
Augusztustól Szalai Enik a Yettel Magyarország Zrt. hr vezérigazgató-helyettese.
Holdblog  |  2022. augusztus 11. 12:24
Az AMTD Digital kínai fintech vállalat július 15-én IPO-zott a New York-i tzsdén, 7,8 dolláros árfol...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 11. 10:35
Bár továbbra is vannak viták a jegybanki szerepvállalás indokoltságát illeten, a 2020-as évek elejér...
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?