27 °C Budapest
Ez az igazi adósságcsökkentés: tízezrekkel lehet kevesebb a törlesztőd

Ez az igazi adósságcsökkentés: tízezrekkel lehet kevesebb a törlesztőd

2015. július 11. 13:00

Az elmúlt évek hitelválsága egyértelműen rávilágított arra, nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos körültekintően hitelterméket választani. A Pénzcentrum éppen ezért ezen a héten a gyorskölcsönökkel, hitelkiváltással foglalkozott részletesen. Cikkeinkben azt is megmutattuk, hogy az adósságcsökkentő hitel nem csak reklámfogás, segítségükkel tényleg sokat spórolhat az, akinek több hitelintézet felé is kötelezettsége van.

Sokan vannak, akik kimondottan távol tartják magukat mindenféle hitelterméktől: például azért, mert az elmúlt években a devizahitelek miatt megugrott a tartozásuk, de az is elképzelhető, mindig is hitelek nélküli családi gyarapodásban gondolkoztak. A hitel azonban nem ördögtől való dolog, hanem világszerte az egyik legnépszerűbb banki termék: megvan a haszna a nemzetgazdaságban, a vállalatok működésében, és a családok életében egyaránt.

A Pénzcentrum ezen héten kiemelten foglalkozott a hitelekkel, konkrétan a személyi kölcsönökkel és az adósságcsökkentő hitelekkel, azaz a hitelkiváltással.

Beszéltünk arról, hogy kinek és milyen élethelyzetekben éri meg személyi kölcsönt felvenni; hogy miért lehet hasznos a kisebb összegű személyi kölcsön; megnéztük, hogy kinek és milyen hiteleknél lehet hasznos a hitelkiváltás; és természetesen az aktuális piaci helyzetre, a különféle akciókra, kedvezményekre is felhívtuk a figyelmet. Cikkeinkben kitértünk azokra a bizonyos apróbetűs részekre is.

Tematikus cikkeink az alábbiak voltak:

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?