11 °C Budapest

Sokan hiába várják most a devizahiteles levelet

2015. április 29. 13:36

Az OTP és a K&H bizonyos ügyfelei nem kapják meg április 30-áig a devizahiteles elszámoló levelet, ugyanis az ő esetükben március 1-jénél később zárultak le a devizahiteles perek.

A bankok válaszaiból kiderül, hogy az OTP és a K&H egyes ügyfeleinek csak júniusban érkezik meg a levelük:

Az elszámolás, így a jóváírások, a levelek kiküldése ütemezetten, a jogszabályi határidőket betartva zajlik az OTP Bank esetében. Felhívjuk figyelmét, hogy pénzügyi intézményünk a deviza alapú fogyasztói kölcsönszerződések vonatkozásában a 2014. évi XXXVIII. törvény 6. §-a alapján polgári peres eljárást kezdeményezett, ezek az eljárások lezárultak. A jogszabályok lehetőséget adnak arra, hogy mivel a polgári peres eljárás befejezésére 2015. március 1. napja után került sor, így az elszámolás megküldésének véghatárideje a polgári peres eljárás befejezésétől számított 60. naptári napra módosuljon. Ez az időpont tagvállalatonként eltérő (az OTP Ingatlanlízing esetén például az elszámolási levél megküldésének véghatárideje a polgári peres eljárás befejezésétől számított hatvanadik napnak megfelelően 2015. június 26-a.)

- reagálta elsőre a megkeresésünkre az OTP, később azonban azt is hozzátették, hogy:
az OTP-s ügyfelek többsége május 3-ig megkapja/megkapta az elszámoló levelét.

A hatályos jogi szabályozás értelmében a K&H Bank a deviza alapú hitelek esetében 2015. június 15-ig köteles elszámolni ügyfeleivel és e határideig kell számukra kipostáznia az elszámolásról és forintosításról szóló levelet, mivel a Banknak a deviza alapú hitelek esetében a Magyar Állammal szemben indított polgári peres eljárása felülvizsgálati eljárással fejeződött be. Szeretné a bank hangsúlyozni ugyanakkor, hogy a peres eljárás felülvizsgálattal történt lezárulta csak és kizárólag az elszámoló levelek kiküldésének határidejét befolyásolja, más részletét, így az elszámolás számítási módját nem. A K&H Bank korábbi tájékoztatásának megfelelően 2015. március második felében a lízinges ügyfelekkel kezdte meg az elszámolásban érintett ügyletekre vonatkozóan az elszámoló levelek kiküldését. Nagyságrendileg 200.000 küldeményt fog a K&H kiküldeni.

- közölte a K&H.

Amennyiben a levelet nem sikerül háznál, vagyis a címzés helyén kézbesíteni, akkor a kézbesítési kísérlet napját követően 10 munkanapig a posta a címhez tartozó illetékes letéti postán tartja a küldeményt. Ha a címzett ezt követően sem jelentkezik a küldeményért, akkor a posta visszaküldi a levelet a feladónak.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 29. 11:34
Csatlakozik médiaportfóliójával a Ringier Hungary médiavállalat a nemzetközi EqualVoice kezdeményezé...
Holdblog  |  2023. március 29. 06:15
A Szaúd-Arábiában található Aramco a többi kőolajtermeléssel foglalkozó vállalathoz hasonlóan  a tav...
Bankmonitor  |  2023. március 28. 16:22
Ügyfeleink sokszor meglepődnek azon, hogy a felvett lakáshitel öröklődik, ha a hitelfelvevővel tragé...
MNB Intézet  |  2023. március 28. 10:16
Az alacsony mobilitás konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket. A jómódúaknak elvileg nem áll köz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?