Devizahitelesek: az autóhitel fele visszajárhat - heti összefoglaló

Devizahitelesek: az autóhitel fele visszajárhat - heti összefoglaló

2014. október 5. 18:45

Devizahitelek minden mennyiségben, bankkártyák, felvágottak, és fókuszban a követeléskezelés - röviden/tömören ez volt a 40. hét a Pénzcentrumon. Bővebben pedig mutatjuk.

Devizahitelesek: az autóhitel több mint fele visszajárhat
A devizahitelesek megmentésekor elsősorban a lakáshitelesekre szoktunk gondolni, pedig sok esetben az autóhitelesek is igen nagy bajba kerültek a devizában eladósodás és az autó elértéktelenedése miatt. Kiszámoltuk, mennyi jár vissza az autóhiteleseknek a jegybank képlete alapján, megdöbbentő számokat kaptunk.

Megvan, mikor forintosítják a devizahiteleket
Éles rivalizálás várható a bankok között jövőre, amikor a forintosítás során az ügyfelekért versengenek - mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója.

7 dolog, amit kevés devizahiteles tud a mentőcsomagról
Összeszedtünk hét olyan kérdést a devizahiteles mentőcsomagról, amit csak kevesen tudnak, mégis, sokak számára nagyon fontos. Te tudod például, hogy mikor kapsz pénzt?

Ha kopogtat a követeléskezelő...

Az adósságok tudatos kezelésében nyújtottunk segítséget olvasóinak az elmúlt héten. Cikksorozatunkban többek között bemutattuk, mi történik akkor, ha nem tudunk időre fizetni; mit kell tennünk, illetve milyen jogaink és kötelezettségeink vannak, ha kopogtat a követeléskezelő:

A magyar rezsirekorderek: milliók képtelenek fizetni a számláikat

Tartozásod van? Így kerüld el otthonod elvesztését!

Tartozásod van? Így szabadulj tőle: teendők lépésről lépésre

Na, ezért kell kiadni adataid a követeléskezelőnek

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tudtad? Eddig hajthatják be az örökölt adósságot

De tényleg, jó még valamire a dombornyomott bankkártya?
Elfogadottabbak külföldön a drágább kártyák, és valóban kapunk-e hozzá utasbiztosítást?

Ebben a 10 országban élnek a legboldogabb emberek a világon
Elkészült a világ legboldogabb országainak toplistája. E szerint van olyan ország a világon, ahol háromból közel ketten érzik jól magukat a bőrükben. Magyarországon jó, ha minden ötödik ember van ezzel ugyanígy.

Így vásárolunk a jövő boltjaiban: 8 izgalmas újítás
A Pénzcentrum most nyolc olyan technológiát mutat, amelyekkel találkozhatunk a jövő boltjaiban - sőt, sok üzletben már akár ma is.

Mi van valójában a felvágottban hús helyett? És ez szabályos?
Tápiókakeményítő, tej- és szójafehérje, burgonyakeményítő: mind megtalálhatók egyes sonkákban és felvágottakban, húskészítményekben. A jellegért és az ízért felelősek. Nem a hús, nem a fűszer, hanem ezek.

Mégis van remény a Szulejmán-rajongók számára
Dühösek és csalódottak a Szulejmán c. szappanopera rajongói: az RTL Klub hat hétig szünetelteti kedvenc sorozatukat. A csatorna lépése meglepően nagy tiltakozást váltott ki, volt itt kommentcunami, aláírásgyűjtés, sőt, kis híján tüntettek is a televízió székháza előtt.

Ilyen az iskolai menza a budai luxuskerületben
Idén ősztől három budai iskolában már egy új, online menzakártya rendszer segíti a sulis étkeztetést. A szülők így könnyebben intézhetik a rendeléseket vagy lemondásokat, a diákoknak pedig az egyérintéses kártyákhoz hasonlóan működő rendszer meggyorsítja a menzai kiszolgálást.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07