17 °C Budapest
Nem viccelnek: tényleg kap egy macskát(!), aki lakáshitelt vesz fel

Nem viccelnek: tényleg kap egy macskát(!), aki lakáshitelt vesz fel

Pénzcentrum
2014. augusztus 31. 10:01

Szerencsehozó macskát is ad a lakáshitel mellé a Sberbank Oroszországban, legalábbis kölcsönbe.

A nagy orosz pénzintézet ajánlatára jelentkező első 30 igénylő nemcsak a tíz macskából választhat, hanem egy emlékezetes kis ajándékban is részesül - derült ki a bank honlapján ismertetett kezdeményezésből. Az orosz babona szerint a macska szerencsét hoz, ha elsőként lépi át egy új ház vagy lakás küszöbét. A szerencsések a szőrtelen szfinx macska, Kuzja, a sziámi macska Iriszka és nyolc további macska, név szerint Knopa, Tyimofej, Cézár, Szonja, Fjodor, Karamelka, Abrikosz és Dimok közül választhatnak.

A bank szerint a "különlegesen trenírozott" állatok két óráig vendégeskednek majd a ház- vagy lakásavató ünnepségen. Aki szeretne a decemberig érvényes ajánlat részese lenni, annak írásos garanciát kell adnia arra, hogy jól fog bánni az általa választott álllattal, és elfogadja, hogy a bank nem vállal felelősséget a macska által esetlegesen okozott károkért. Az akció csak Moszkvára és környékére vonatkozik.

A bank Facebook-oldalán úgy tájékoztatnak, hogy minden macska szerető családban él egyébként, és minden "munkanap" után oda is térnek vissza "pihenni és erőt gyűjteni".

Dimok, Kuzja, Knopa és Tyimofej. A nevük alatt látható, hogy hány lakásnak hoztak már szerencsét.

A bank külön honlapot is létrehozott az akciónak, ahol - a hiteligénylés pozitív elbírálása után - le lehet adni a jelentkezést. Először ki kell választani a legszimpatikusabb macskát, majd nevet, telefonszámot és a hiteligénylés számát kell megadni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ugyan a kezdeményezés alábbi reklámja oroszul van, szemlélteti a szerencsehozó macskák érkezését. Az első, esetben hallható, hogy miután megérkezett Fjodor az új lakáshoz, a pár és a szállítók visszaszámolnak és szurkolnak, hogy átlépje a küszöböt, majd tapsvihar követi a macska első lépéseit a lakásban.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?