28 °C Budapest

Jöhet a pénzügyi rezsicsökkentés: csökkenhetnek a törlesztőrészletek is

Pénzcentrum
2013. október 18. 08:35

Rogán Antal szerint novemberben a Parlament feladata lesz, hogy olyan döntéseket hozzon, amivel megvalósítható a pénzügyi rezsicsökkentés. Ebbe beletartozik az ingyenes készpénzfelvétel és a devizahitel-tőrlesztőrészletek csökkentése - árulta el a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában. Arról is beszélt, hogy elkészült a kormány 2014-es adócsomagja. Giró-Szász András kormányszóvivő ezt mutatja be péntek délelőtt.

Kész a 2014-es adócsomag

Elkészültek 2014-es adótörvények, melyek egyik újdonsága, hogy nem változik sok minden - fogalmazott a Kossuth Rádióban péntek reggel a kormánypárt frakcióvezetője. A legfontosabb elemekre kitérve elmondta: jön a kiskeresetűek családi adókedvezménye. Ezért ez a kiskeresetű családok adótörvénye lesz - mondta.

Rogán Antal egyébként azt is elárulta, hogy az NGM ma benyújtja a 2014-es adócsomagot.

Arra a felvetésre, hogy lesz-e jövőre új adónem, Rogán azt mondta: "gyakorlatilag nem". A Fidesz frakcióvezetője szerint az egyik cél az adóbiztonság megteremtése, a másik cél, hogy minél több pénzt hagyjon a kormány a családoknál.

Arról is beszélt, hogy marad az egykulcsos személyi jövedelemadó, szerinte ez bevált. Elmondása szerint a munkahelyvédelmi akcióterv kedvezményei is megmaradnak, ez már 700 ezer munkavállalót ért el. A vállalkozói adókról szólva kifejtette, hogy jövőre biztosan marad a kata, a kiva, valamint az eva. Személy szerint hosszabb távon is kitartana a kata és a kiva mellett, igaz javítani lehet ezeken.

A kormány a fogyasztási adókat szinten tartja, cserébe megvalósítja a munkát terhelő adók csökkentését. A parlamenti vitában lehet adócsökkentésről dönteni az élelmiszerek esetében, de csak olyat támogat a Fidesz frakciója, amely esetben csökkennek is az élelmiszerárak - húzta alá.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Alkotmányba kerül a rezsicsökkentés?

Arról is szólt Rogán Antal, hogy a rezsicsökkentés alkotmányba foglalásán Szájer József dolgozik. De szerinte a kétharmados törvénybe foglalástól függetlenül lehet emelni a rezsit, ezért ezt a választásokon kell megvédeni.

Pénzügyi rezsicsökkentés

Mi abban gondolkodunk, hogy a Parlamentnek meg kell hozni azokat a döntéseket, amelyek a pénzügyi rezsicsökkentésről szólnak - fogalmazott a politikus. Ide tartozik az ingyenes készpénzfelvétel és a devizahitelek törtlesztőrészleteinek kiszámíthavóvá tétele és csökkentése - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a devizahiteleseket hogyan segítené a kormány, úgy válaszolt, az árfolyamgáton kell javítani. Erről novemberben tárgyalni fog a Parlament és a hónap végén dönt is erről - árulta el.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?