21 °C Budapest

Jöhet a pénzügyi rezsicsökkentés: csökkenhetnek a törlesztőrészletek is

Pénzcentrum
2013. október 18. 08:35

Rogán Antal szerint novemberben a Parlament feladata lesz, hogy olyan döntéseket hozzon, amivel megvalósítható a pénzügyi rezsicsökkentés. Ebbe beletartozik az ingyenes készpénzfelvétel és a devizahitel-tőrlesztőrészletek csökkentése - árulta el a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában. Arról is beszélt, hogy elkészült a kormány 2014-es adócsomagja. Giró-Szász András kormányszóvivő ezt mutatja be péntek délelőtt.

Kész a 2014-es adócsomag

Elkészültek 2014-es adótörvények, melyek egyik újdonsága, hogy nem változik sok minden - fogalmazott a Kossuth Rádióban péntek reggel a kormánypárt frakcióvezetője. A legfontosabb elemekre kitérve elmondta: jön a kiskeresetűek családi adókedvezménye. Ezért ez a kiskeresetű családok adótörvénye lesz - mondta.

Rogán Antal egyébként azt is elárulta, hogy az NGM ma benyújtja a 2014-es adócsomagot.

Arra a felvetésre, hogy lesz-e jövőre új adónem, Rogán azt mondta: "gyakorlatilag nem". A Fidesz frakcióvezetője szerint az egyik cél az adóbiztonság megteremtése, a másik cél, hogy minél több pénzt hagyjon a kormány a családoknál.

Arról is beszélt, hogy marad az egykulcsos személyi jövedelemadó, szerinte ez bevált. Elmondása szerint a munkahelyvédelmi akcióterv kedvezményei is megmaradnak, ez már 700 ezer munkavállalót ért el. A vállalkozói adókról szólva kifejtette, hogy jövőre biztosan marad a kata, a kiva, valamint az eva. Személy szerint hosszabb távon is kitartana a kata és a kiva mellett, igaz javítani lehet ezeken.

A kormány a fogyasztási adókat szinten tartja, cserébe megvalósítja a munkát terhelő adók csökkentését. A parlamenti vitában lehet adócsökkentésről dönteni az élelmiszerek esetében, de csak olyat támogat a Fidesz frakciója, amely esetben csökkennek is az élelmiszerárak - húzta alá.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Alkotmányba kerül a rezsicsökkentés?

Arról is szólt Rogán Antal, hogy a rezsicsökkentés alkotmányba foglalásán Szájer József dolgozik. De szerinte a kétharmados törvénybe foglalástól függetlenül lehet emelni a rezsit, ezért ezt a választásokon kell megvédeni.

Pénzügyi rezsicsökkentés

Mi abban gondolkodunk, hogy a Parlamentnek meg kell hozni azokat a döntéseket, amelyek a pénzügyi rezsicsökkentésről szólnak - fogalmazott a politikus. Ide tartozik az ingyenes készpénzfelvétel és a devizahitelek törtlesztőrészleteinek kiszámíthavóvá tétele és csökkentése - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a devizahiteleseket hogyan segítené a kormány, úgy válaszolt, az árfolyamgáton kell javítani. Erről novemberben tárgyalni fog a Parlament és a hónap végén dönt is erről - árulta el.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. szeptember 27. 16:25
A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú, jogerős ítélete szerint a PestiSrácok nem sértette meg a Társaság a...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 27. 10:42
A központi bankok szavai sokszor legalább olyan erős hatással bírnak a pénzügyi piacokra, mint maguk...
Holdblog  |  2023. szeptember 27. 10:08
A magyarországi fizetési forgalom közel kétharmada készpénzben történik, de a jövőben a digitális je...
Kiszámoló  |  2023. szeptember 25. 09:29
Bár sok újat nem mond a kép, érdemes felidézni, hogy alakult az Egyesült Államok államadóssága mai d...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 27. szerda
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 27. 14:34
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM