25 °C Budapest

Most már biztos, Te fizetheted meg az új adót! - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. július 7. 17:32

Egymás után hozzák nyilvánosságra a bankok közleményeiket, mely szerint áthárítják ügyfeleikre az augusztus elsejétől megemelkedő tranzakciós illetékköltséget. Eközben a devizahitelesek utolsó mentsvára is ledőlt: a Kúria egy magánszemély ügyében kimondta, nem semmis a bankjával megkötött devizahitel-szerződése. Ugyanakkor az adóhatóság nem hajlandó általánosságban figyelembe venni azt a Kúria ítéletet, amely egy interneten keresztül ingóságokat értékesítő magánszemély ügyében kimondta: nem minősül üzletszerűnek a 2012. január 1. előtt eladott ingóságok értékesítése, ha a kapott ellenérték nem haladta meg az áfatörvényben meghatározott alanyi adómentességi határt. OLVASD EL cikkeinket, hogy megtudd, mi történt a héten!

Ítélet a devizahitel-perben
Nem semmis a szerződés - mondta ki ítéletében egy devizahiteles perében a Kúria. A vételi és eladási árfolyam közötti különbségből eredő költség az ügyfelet terheli, ezt előre tudhatta és számíthatott rá. Annak mértéke azonban nem változhat, és ezt a költséget rögzíteni kell a szerződésben.

Ennyit nyert a devizahiteles, mi lesz a Kúria döntése után?
Milyen lehetőségek állnak még a devizahitelesek előtt a kedvezőtlen ítélet után?

Gyorshír! Az OTP-nél is drágul a bankolás
Az OTP is áthárítja a tranzakciós illetéket szeptembertől. Az eddigi 87 forint helyett 101 forint lesz a rendszeres utalás, egyéb elektronikus pénzmozgások esetén 3 ezrelékes díjat számol fel a bank. A Simple csomagnál például megszűnik a 2 ingyenes készpénzfelvétel és még 6 ezrelékes díjat is számol fel ilyenkor a bank.

Ennyi, vége: a kártyás vásárlás sem ingyenes többé
A Citibank sem bírta tovább, kijött az új hirdetmény, amiben a legtöbb számlacsomag esetén még a kártyás vásárlásért is fizetni kell.

Újabb bank hárítja át a tranzakciós illetéket
A Volksbank több számlacsomagja esetén is 3 ezrelékre növelte a tranzakciós illetéket az elektronikus utalás esetén, és 6 ezrelékre a készpénzfelvételkor.

Családok tízezrei járnak rosszul: ki kaphat több pótlékot?
Szakmai állásfoglalást dolgozott ki a Magyar Tüdőgyógyász Társaság és az Egészségügyi Szakmai Kollégium Tüdőgyógyászat Tagozat arról, mely esetekben minősül súlyosnak a gyermekkori asztma. A gyógyszeres kezeléssel szinten tartható betegség esetén elesnek a szülők az emelt összegű családi pótléktól.

Nesze neked egyszerű állam! Mire várnak Vargáék?
Csalódniuk kell a vállalkozásoknak: egyelőre még nem teljesíthetik egy összevont utalással az adókötelezettségüket, noha a kormány azt ígérte, hogy ezt július 1-jétől megtehetik. A rendszer nemhogy nem állt még fel, de még csak információk sincsenek arról, hogyan néz majd ki. A Pénzcentrum.hu két héttel ezelőtt kereste meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), valamint a Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM), az illetékes intézmények azonban mostanáig nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Interneten adtad el használt cuccaidat? Így büntet az adóhatóság

Nem hajlandó általánosságban figyelembe venni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Kúria ítéletét, amelyben kimondta: nem minősül üzletszerűnek a 2012. január 1. előtt eladott ingóságok értékesítése, ha a kapott ellenérték nem haladta meg az áfatörvényben meghatározott alanyi adómentességi határt (2008-ig évi 4 millió, 2008-tól 5 millió forint árbevételig).

Célkeresztben a celebek? Rájuk szállnak az adóhatóságok
Reszkethetnek a hazai sztárok is, mikor keményít be a NAV?

Sorra zárhatnak be a boltok Magyarországon
Szakmai vélemények szerint végzetes lehet a kisboltok számára a trafikok júliusi megjelenése.

Luxusfejlesztésre készülnek Budapesten Orbánék
Készülnek a Normafa Park tervei. Mi épülhet a város tetején?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Autóval mész nyaralni? Ezeket az országokat érdemes elkerülni
Jelentős különbségek lehetnek Európa egyes országai között az üzemanyagárakban. Így egyáltalán nem mindegy, ki mikor tankolja meg az autóját egy hosszabb, több országot érintő utazás esetén.

Motorosok, figyelem! Kötelező lesz a műszaki vizsga
A motorkerékpárokra, egyes pótkocsifajtákra és lakókocsikra is kiterjesztette a kötelező műszaki vizsga követelményét, és hatékonyabbá tette a haszongépjárművek közúti műszaki ellenőrzését az Európai Parlament.

Sosem találnád ki, hogy melyik a legnépszerűbb magyar kocsi
A magánszemélyek részére történő eladásokban élre tört a Dacia, amely a sikert két népszerű modelljének, a Dusternek és a Sanderonak köszönhette.

A BKV bérlet is ilyen lesz, de mi sört vettünk érte
A még be sem vezetett elektronikus BKV jegyekhez hasonló technológiával lehetett fizetni az EFOTT-on. A normál érintésmentes kártyákhoz képest nagy különbséget nem lehet érezni a fizetéskor, mindig gyorsan megkaptuk a sörünket.

A szolgáltatónak kell állnia a gázkészülékek felülvizsgálatának díját
A rezsicsökkentés legújabb lépéseként a jövőben a lakossági gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálatának díját a gázszolgáltató állja.

Rezsipara: hátralékkezelő program indul Magyarországon
Idén mintegy ezerötszáz családnak segíthet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az EDF DÉMÁSZ közös hátralékkezelő programja.

20 százalékos rezsivágásra készülnek Orbánék?!
Még a fűtési szezon, vagyis október 15-e előtt csökkentené a kormány a gáz, a villany, valamint a távhő árát minimum 10, de akár 20 százalékkal is.

Ez változik júliustól: itt a lista!
Július elsejével ismét fontos változások köszöntöttek ránk. Beindul a nemzeti dohányboltok rendszere, olcsóbbak lettek a roaming díjak az Európai Unión belül, és az autósoknak is jobban kell figyelniük.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 25. 10:28
A Momentum elnöke és EP-listavezetője nem hajlandó írásban lemondani a szólás- és véleménynyilvánítá...
Buxelliott  |  2024. május 25. 10:11
A magyar piacra leselkedő veszélyes helyzetről az elemzés végén teszek említést. Addig is nézzük, ho...
Holdblog  |  2024. május 25. 08:00
Az elhúzódó gyerekkor, a végtelenbe tartó erőforrásigények vagy a követhetetlen változások felelősek...
ChikansPlanet  |  2024. május 24. 10:34
Gombákat szinte mindenki evett már, azt azonban kevesen tudják, hogy a klímaváltozás visszafordításá...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm