Most már biztos, Te fizetheted meg az új adót! - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. július 7. 17:32

Egymás után hozzák nyilvánosságra a bankok közleményeiket, mely szerint áthárítják ügyfeleikre az augusztus elsejétől megemelkedő tranzakciós illetékköltséget. Eközben a devizahitelesek utolsó mentsvára is ledőlt: a Kúria egy magánszemély ügyében kimondta, nem semmis a bankjával megkötött devizahitel-szerződése. Ugyanakkor az adóhatóság nem hajlandó általánosságban figyelembe venni azt a Kúria ítéletet, amely egy interneten keresztül ingóságokat értékesítő magánszemély ügyében kimondta: nem minősül üzletszerűnek a 2012. január 1. előtt eladott ingóságok értékesítése, ha a kapott ellenérték nem haladta meg az áfatörvényben meghatározott alanyi adómentességi határt. OLVASD EL cikkeinket, hogy megtudd, mi történt a héten!

Ítélet a devizahitel-perben
Nem semmis a szerződés - mondta ki ítéletében egy devizahiteles perében a Kúria. A vételi és eladási árfolyam közötti különbségből eredő költség az ügyfelet terheli, ezt előre tudhatta és számíthatott rá. Annak mértéke azonban nem változhat, és ezt a költséget rögzíteni kell a szerződésben.

Ennyit nyert a devizahiteles, mi lesz a Kúria döntése után?
Milyen lehetőségek állnak még a devizahitelesek előtt a kedvezőtlen ítélet után?

Gyorshír! Az OTP-nél is drágul a bankolás
Az OTP is áthárítja a tranzakciós illetéket szeptembertől. Az eddigi 87 forint helyett 101 forint lesz a rendszeres utalás, egyéb elektronikus pénzmozgások esetén 3 ezrelékes díjat számol fel a bank. A Simple csomagnál például megszűnik a 2 ingyenes készpénzfelvétel és még 6 ezrelékes díjat is számol fel ilyenkor a bank.

Ennyi, vége: a kártyás vásárlás sem ingyenes többé
A Citibank sem bírta tovább, kijött az új hirdetmény, amiben a legtöbb számlacsomag esetén még a kártyás vásárlásért is fizetni kell.

Újabb bank hárítja át a tranzakciós illetéket
A Volksbank több számlacsomagja esetén is 3 ezrelékre növelte a tranzakciós illetéket az elektronikus utalás esetén, és 6 ezrelékre a készpénzfelvételkor.

Családok tízezrei járnak rosszul: ki kaphat több pótlékot?
Szakmai állásfoglalást dolgozott ki a Magyar Tüdőgyógyász Társaság és az Egészségügyi Szakmai Kollégium Tüdőgyógyászat Tagozat arról, mely esetekben minősül súlyosnak a gyermekkori asztma. A gyógyszeres kezeléssel szinten tartható betegség esetén elesnek a szülők az emelt összegű családi pótléktól.

Nesze neked egyszerű állam! Mire várnak Vargáék?
Csalódniuk kell a vállalkozásoknak: egyelőre még nem teljesíthetik egy összevont utalással az adókötelezettségüket, noha a kormány azt ígérte, hogy ezt július 1-jétől megtehetik. A rendszer nemhogy nem állt még fel, de még csak információk sincsenek arról, hogyan néz majd ki. A Pénzcentrum.hu két héttel ezelőtt kereste meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), valamint a Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM), az illetékes intézmények azonban mostanáig nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Interneten adtad el használt cuccaidat? Így büntet az adóhatóság

Nem hajlandó általánosságban figyelembe venni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Kúria ítéletét, amelyben kimondta: nem minősül üzletszerűnek a 2012. január 1. előtt eladott ingóságok értékesítése, ha a kapott ellenérték nem haladta meg az áfatörvényben meghatározott alanyi adómentességi határt (2008-ig évi 4 millió, 2008-tól 5 millió forint árbevételig).

Célkeresztben a celebek? Rájuk szállnak az adóhatóságok
Reszkethetnek a hazai sztárok is, mikor keményít be a NAV?

Sorra zárhatnak be a boltok Magyarországon
Szakmai vélemények szerint végzetes lehet a kisboltok számára a trafikok júliusi megjelenése.

Luxusfejlesztésre készülnek Budapesten Orbánék
Készülnek a Normafa Park tervei. Mi épülhet a város tetején?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Autóval mész nyaralni? Ezeket az országokat érdemes elkerülni
Jelentős különbségek lehetnek Európa egyes országai között az üzemanyagárakban. Így egyáltalán nem mindegy, ki mikor tankolja meg az autóját egy hosszabb, több országot érintő utazás esetén.

Motorosok, figyelem! Kötelező lesz a műszaki vizsga
A motorkerékpárokra, egyes pótkocsifajtákra és lakókocsikra is kiterjesztette a kötelező műszaki vizsga követelményét, és hatékonyabbá tette a haszongépjárművek közúti műszaki ellenőrzését az Európai Parlament.

Sosem találnád ki, hogy melyik a legnépszerűbb magyar kocsi
A magánszemélyek részére történő eladásokban élre tört a Dacia, amely a sikert két népszerű modelljének, a Dusternek és a Sanderonak köszönhette.

A BKV bérlet is ilyen lesz, de mi sört vettünk érte
A még be sem vezetett elektronikus BKV jegyekhez hasonló technológiával lehetett fizetni az EFOTT-on. A normál érintésmentes kártyákhoz képest nagy különbséget nem lehet érezni a fizetéskor, mindig gyorsan megkaptuk a sörünket.

A szolgáltatónak kell állnia a gázkészülékek felülvizsgálatának díját
A rezsicsökkentés legújabb lépéseként a jövőben a lakossági gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálatának díját a gázszolgáltató állja.

Rezsipara: hátralékkezelő program indul Magyarországon
Idén mintegy ezerötszáz családnak segíthet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az EDF DÉMÁSZ közös hátralékkezelő programja.

20 százalékos rezsivágásra készülnek Orbánék?!
Még a fűtési szezon, vagyis október 15-e előtt csökkentené a kormány a gáz, a villany, valamint a távhő árát minimum 10, de akár 20 százalékkal is.

Ez változik júliustól: itt a lista!
Július elsejével ismét fontos változások köszöntöttek ránk. Beindul a nemzeti dohányboltok rendszere, olcsóbbak lettek a roaming díjak az Európai Unión belül, és az autósoknak is jobban kell figyelniük.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 3. 20:40
Az RTL péntek este a Fókusz című műsorában, majd nem sokkal később sajtóközleményben is megerősített...
Holdblog  |  2023. február 3. 14:41
Nem ritkán fordul elő, hogy egy baráti társaság vagy egy család külön városban vagy éppen országban...
Kasza Elliott-tal  |  2023. február 3. 11:53
Minden Top 10 lista összeállítása után végigpörgetem a teljes táblázatot pár szempont szerint: kik e...
KonyhaKontrolling  |  2023. február 3. 07:40
Sokszor találkozom ezzel a kijelentéssel, akár még közgazdász tollából is, de az első gondolatom min...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?