Mi lesz így a devizahitelesekkel? Nem lesznek örökké tartó intézkedések

Pénzcentrum
2013. május 10. 17:17

Mindössze 23 hiánytalanul kitöltött beadvány érkezett a mai határidőig az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogaira kiírt pályázat második fordulójában - közölte a pályázat lebonyolításával megbízott Magyar Máltai Szeretetszolgálat az MTI-vel. Az első forduló nyertesei június elsejétől költözhetnek be. Eközben a Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: nem tervez korlátlan ideig tartó intézkedést a devizahitelesek megsegítésére.

A második forduló pályázóit a következő hetekben keresik fel a szervezet munkatársai, hogy kiderüljön, valóban érdemi megoldást jelent-e számukra az Ócsára költözés. A bíráló bizottság június 10-ig nevezi meg a nyerteseket.

A pályázat március 25-én lezárult első fordulójában húsz család nyert bérleti jogot, az érintettek június elsejétől költözhetnek be az ócsai szociális lakóparkba. A karitatív szervezet ezzel egy időben szociális programot indít, amely az első hetekben a lakók beilleszkedését segíti, a későbbiekben pedig az ott élő emberek igényei, szükségletei alapján nyújt segítséget a számukra.

A második forduló nyertes pályázói az első beköltözők után néhány nappal foglalhatják el új otthonaikat a lakóparkban. A pályázat továbbra is nyitva marad, a tartalékkeretbe ugyanis az év végéig folyamatosan lehet jelentkezni.

Az 50 négyzetméteres otthonok bérleti díja havi 16 800, a 60 négyzetmétereseké 19 500, míg a legnagyobb, 70 négyzetmétereseké 21 100 forint lesz.

KATTINTS! Reszkessetek, végtörlesztők! Illetékkel és bírsággal fenyeget a NAV

Nem lesznek örök érvényű intézkedések

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kormány folyamatosan vizsgál minden olyan életképes kezdeményezést, amely tovább tudja csökkenteni a lakosság devizakitettségét, de a devizahitelesek megsegítését célzó intézkedésnek költségvetési vonzata is van - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére. A tárcánál leszögezték: örökké tartó intézkedéseket, legyen szó bármelyik eszközről, nem terveznek.

A hírügynökség azzal kapcsolatban kereste meg az NGM-et, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke csütörtökön Pécsen elmondta: bár a PSZÁF nem tud arról, hogy a kormány a határidő meghosszabbítását tervezné, a szervezet fontosnak tartaná, hogy az árfolyamgát korlátlan ideig megmaradjon. "Ameddig devizahiteles ügyfél létezik, számára mindig biztosítsuk azt a lehetőséget, hogy ha szükségét érezné, beléphessen a konstrukcióba" - indokolt.

A devizahitelesek május 31-éig választhatják az árfolyamgát-konstrukciót. Március végéig az érintettek harmada, több mint 150 ezer ember élt a lehetőséggel - mondta el Szász Károly Pécsen.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 19. 16:52
Képbe szeretnéd hozni magad az új hét indulására? Vasárnap délutánra készültünk egy csokorra a  hét...
Buxelliott  |  2024. május 19. 16:40
A múlt héten az előrejelzésnek megfelelően megérkezett a várt esés, mely nagyságrendben már elérte a...
MEDIA1  |  2024. május 19. 10:05
A nemrégiben leállt online cégbetekintő platform mostantól új helyen érhető el, de már e-szignó is k...
Holdblog  |  2024. május 19. 09:20
Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fej...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem