16 °C Budapest

Mi lesz így a devizahitelesekkel? Nem lesznek örökké tartó intézkedések

Pénzcentrum
2013. május 10. 17:17

Mindössze 23 hiánytalanul kitöltött beadvány érkezett a mai határidőig az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogaira kiírt pályázat második fordulójában - közölte a pályázat lebonyolításával megbízott Magyar Máltai Szeretetszolgálat az MTI-vel. Az első forduló nyertesei június elsejétől költözhetnek be. Eközben a Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: nem tervez korlátlan ideig tartó intézkedést a devizahitelesek megsegítésére.

A második forduló pályázóit a következő hetekben keresik fel a szervezet munkatársai, hogy kiderüljön, valóban érdemi megoldást jelent-e számukra az Ócsára költözés. A bíráló bizottság június 10-ig nevezi meg a nyerteseket.

A pályázat március 25-én lezárult első fordulójában húsz család nyert bérleti jogot, az érintettek június elsejétől költözhetnek be az ócsai szociális lakóparkba. A karitatív szervezet ezzel egy időben szociális programot indít, amely az első hetekben a lakók beilleszkedését segíti, a későbbiekben pedig az ott élő emberek igényei, szükségletei alapján nyújt segítséget a számukra.

A második forduló nyertes pályázói az első beköltözők után néhány nappal foglalhatják el új otthonaikat a lakóparkban. A pályázat továbbra is nyitva marad, a tartalékkeretbe ugyanis az év végéig folyamatosan lehet jelentkezni.

Az 50 négyzetméteres otthonok bérleti díja havi 16 800, a 60 négyzetmétereseké 19 500, míg a legnagyobb, 70 négyzetmétereseké 21 100 forint lesz.

KATTINTS! Reszkessetek, végtörlesztők! Illetékkel és bírsággal fenyeget a NAV

Nem lesznek örök érvényű intézkedések

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kormány folyamatosan vizsgál minden olyan életképes kezdeményezést, amely tovább tudja csökkenteni a lakosság devizakitettségét, de a devizahitelesek megsegítését célzó intézkedésnek költségvetési vonzata is van - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére. A tárcánál leszögezték: örökké tartó intézkedéseket, legyen szó bármelyik eszközről, nem terveznek.

A hírügynökség azzal kapcsolatban kereste meg az NGM-et, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke csütörtökön Pécsen elmondta: bár a PSZÁF nem tud arról, hogy a kormány a határidő meghosszabbítását tervezné, a szervezet fontosnak tartaná, hogy az árfolyamgát korlátlan ideig megmaradjon. "Ameddig devizahiteles ügyfél létezik, számára mindig biztosítsuk azt a lehetőséget, hogy ha szükségét érezné, beléphessen a konstrukcióba" - indokolt.

A devizahitelesek május 31-éig választhatják az árfolyamgát-konstrukciót. Március végéig az érintettek harmada, több mint 150 ezer ember élt a lehetőséggel - mondta el Szász Károly Pécsen.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
Bankmonitor  |  2022. szeptember 28. 06:56
A rezsicsökkentés 2022. augusztusától módosult, már csak egy meghatározott mennyiség áram és gáz veh...
Holdblog  |  2022. szeptember 28. 05:11
Az Örökös dilemmák legújabb epizódjában Dr. Parti Tamással, a Budapesti Közjegyzi Kamara elnökével b...
MEDIA1  |  2022. szeptember 27. 18:58
A magyar projekt fókuszában az oktatás áll majd.
Kiszámoló  |  2022. szeptember 27. 13:40
Ha katás voltál augusztus végéig, akkor szeptember végéig nyilatkoznod kell, hogy mennyi bevételed s...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?