11 °C Budapest

Tavasszal jönnek az akciós lakáshitelek: az OTP-nél már most mozgolódnak

Pénzcentrum
2011. február 25. 09:02

Az emberek még túl bizonytalanok, nem mernek lakáshiteket felvenni. A kínálati oldalon már tavaly is rendben volt a piac, hitelfelvevők száma viszont csak kismértékben nőtt. Akciókra is számíthatunk a tavaszi hitelpiacon - írja a Napi Gazdaság.

Csak kismértékű növekedésre számítanak a bankok szakemberei a 2011-es év jelzáloghitelezésében. Az elmúlt év hasonló időszakához képest viszont 60%-al több hitelkérelmet kapott az OTP, ami ezzel a jelentős bővüléssel is nagymértékben elmarad a válság előttitől. Az Unicredit szakemberei úgy gondolják, hogy az emberek gazdasági bizonytalansága is közrejátszik abban, hogy a vártnál lassabban indul be a hitelezés. A Budapest Bank nem is érzékel változást a jelzálogpiac nagyságában, saját részesedésük növekedésével magyarázzák az idei magasabb számú kérelem beérkezést.

A bankok sem lehetnek nyugodtak mindaddig, amíg a kormány nem kommunikálja a kilakoltatási moratóriumra vonatkozó elképzeléseit. A devizában történő lakáshitelezés tilalma is visszafogja a keresletet, ami így is elsősorban használt ingatlanokra finanszírozására korlátozódik. Az újépítésű lakások kis mértékben szerepelnek ma még a hitelt felvenni vágyók kérelmén.

A bankok új kihelyezéseiket szigorúbb feltételekkel adják az ügyfeleknek, de a jó adósnak számítók akciós hitelekkel találkozhatnak a tavaszi - nyári időszakban. A bankok ezektől az akcióktól várhatják a 2011-re tervezett kismértékű növekedést.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?