16 °C Budapest

Piros OTP-napok! Mikor ne menj a bankfiókba ügyet intézni?

2011. február 24. 08:02

Az OTP Bank elkészítette a várható ügyfélforgalomra vonatkozó előrejelzését, melynek segítségével az ügyfelek kiválaszthatják azokat a napokat, amikor rövidebb ügyintézési időre számíthatnak.

A pénzintézet ügyfelei az előrejelzés figyelembe vétele esetén kényelmesebben és gyorsabban intézhetik a pénzügyeiket a bankfiókokban.

Az ügyfélforgalmi prognózis a lakossági és a vállalkozói bankszámlájával rendelkező ügyfelekre egyaránt vonatkozik. A folyószámlával kapcsolatos banki ügyeket a naptárban zöld színnel jelölt napokon intézik a leggyorsabban az ügyfelek.

 

Ügyfélforgalmi előrejelzés (Forrás: OTP Bank, Pénzcentrum.hu)


A naptárban jelölt várható ügyfélforgalom a tényadatokra és a szezonális változásokra támaszkodó előrejelzéseken alapul, mely ugyan nem jelent 100%-os garanciát a tényleges ügyfélszámra és várakozási időre, de az esetek többségében segítségül szolgálhat az ügyintézési időpont helyes megválasztásában.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vezető hírünk: Tízezreket spórolhatsz a legjobb számlacsomaggal: bővült a nulla forintosok köre


NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?