10 °C Budapest

OTP Bank: egyéni megoldások az iszapkárosult hiteleseknek

2010. december 6. 19:02

Személyre szabott segítséget nyújt a vörösiszap-katasztrófa által súlyosan érintett, hitellel rendelkező ügyfeleinek a legnagyobb hazai hitelintézet Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen. Az OTP Bank külön e feladatra felkészített munkacsoportjának tagjai december 6-ától egyeztetnek az érintettekkel.

A vörösiszap-katasztrófa tragikus módon sújtott több települést és azok lakóit. Életeket oltott ki, és több száz családot hozott nehéz, vagy kilátástalan helyzetbe. Az OTP Bank a társadalomért felelős és elkötelezett vállalatként külön munkacsoportot hozott létre, hogy a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településeken élő ügyfeleivel szoros együttműködésben dolgozzon ki megoldást a hiteltörlesztési problémákra.

Első lépésként a katasztrófát követően a hitelintézet eltekintett az érintett településeken hitellel rendelkező ügyfelei 2010. novemberi törlesztőrészletének megfizetésétől. Ezen felül hátralékos tartozás miatt 2010. október 1-jétől késedelmi kamatot sem számít fel 2011. február 28-ig.

A hitelintézet a katasztrófavédelem és a helyi polgármesteri hivatalok tájékoztatása alapján határozta meg a Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen élő ügyfelek katasztrófával való érintettségének mértékét. A bank a legsúlyosabban érintett, lakás- és szabad felhasználású jelzálog típusú, valamint ingatlanfedezet nélküli fogyasztási hitellel rendelkező ügyfelek problémáját élethelyzetükhöz rendelten, egyénileg kezeli.

Ennek érdekében a hitelintézet szakértői munkacsoportja minden, a katasztrófa által súlyosan érintett, hitellel rendelkező ügyféllel 2010. december 6-17. között személyesen tárgyal.

A segítségnyújtás lehetőségeiről az érintett ügyfelek az OTP Bank hitel-segélyvonalán, banki munkanapokon 7:30 és 20:00 óra között a helyi tarifával hívható 06-40-366-060-as telefonszámon tájékozódhatnak.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az OTP Bank mostanáig 100 millió forintot utalt át az vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére, a Magyar Kármentő Alap számlájára. A hitelintézet kötelességének tartja, hogy a pénzügyi szolgáltatások mellett közvetlenül segítse a rászorulókat. Ezért döntött a májusi árvíz károsultjainak 500 millió forintos támogatása után most is a pénzügyi segítségnyújtásról.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?