26 °C Budapest
Budapest, 2022. április 4.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke gyõzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: most vége van a békeidőre jellemző nyolcórás munkaidőnek

2022. július 1. 08:34

A háborús zóna sokkal gyorsabban közeledik Magyarországhoz, mint hinnénk – mondta el Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország című műsorában. A miniszterelnök egy hosszú szünet után most adott először interjút a rádióban, ahol a NATO csúcsról, illetve arról beszélt, hogy Magyarország nem hajlandó tárgyalásba se kezdeni, hogy ha az Európai Unió újabb szankciós csomagról döntene, aminek a gáz is a része lenne.

A műsor elején Orbán Viktor miniszterelnök a nem rég véget ért NATO csúcsról, és arról értekezett, hogy Ukrajnának elfogadták a kérvényét, miszerint felkerül azon országok listájára, akik egyszer EU tagállamok lehetnek. A háborús helyzet kapcsán elmondta, hogy az infláció megállítására egy lehetőséget lát mindössze:

A háborús inflációt csak úgy tudjuk megakadályozni, hogy véget vetünk a háborúnak. (…) Az inflációt viszont csak részlegesen lehet megfékezni, de véget vetni neki csak a háború befejezésével lehet

– mondta el a kormányfő. Orbán Viktor szerint a béke lenne az egyetlen megoldás, hiszen már a tárgyalások alatt helyrerázódhatna a gazdaság. De amíg ez nem következik be a legfontosabb feladata a magyar kormánynak az, hogy megvédje, amink van: a családtámogatást, a rezsicsökkentést és a nyugdíjat.

Emellett arra is kitért, hogy Magyarország kénytelen megerősíteni a védelmi képességeit és a határait.

A háborús zóna sokkal gyorsabban közeledik Magyarországhoz, mint azt bárki hinné. Úgy jöttem haza, égtek a fejemben a piros lámpák, hogy meg kell erősíteni a hadseregünket és gyors képességfejlesztést kell tartani. Még nem tudjuk, hogy milyen formában fog összejönni, de a védelmi képességeinket radikálisan meg kell növelnünk. A NATO is egyetértett abban, hogy a keleti szárnyán lévő országokat meg kell erősíteni

 – hangsúlyozta a miniszterelnök. "A békeidőre jellemző nyolc órás munkaidőnek most vége van” - tette hozzá. aki arra is kitért, hogy ezeket a folyamatokat még most meg kell kezdeni, mert ha támadás éri az országunkat akkor már késő lesz fejleszteni a hadseregünket. De egy másik ok miatt is szeretné megerősíteni az országhatárokat: Orbán elmondta, hogy sok illegális bevándorló érkezik dél felől hozzánk, amiket nem tud az ország ellátni. Ezért a Belügyminisztériummal karöltve azt a megoldást találták, hogy határvadászokat fognak kiképezni, akik „levadásszák majd” azokat, akik jogosultság nélkül át akarják lépni a határainkat.

A miniszterelnök ezen felül azt is kifejtette, hogy Magyarország nem hajlandó igennel szavazni egy újabb szankciós csomagra, ha az az ország gázellátását is érinti:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ne próbálkozzanak újabb szankciós csomaggal. Ha a gázra is szankciókat vetnének ki sokkal súlyosabb lenne. Ezért olyan javaslatról, ami az orosz gázhoz való hozzáférésünket ellehetetleníti mi nem tárgyalunk. Nincs kompromisszumos megoldás

– hangsúlyozta.

 

Fotó: Fischer Zoltán, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 11. 14:42
Üzemi híradóban ersítette meg ma, csütörtökön a Media1 néhány nappal ezeltti információját az Azonna...
Holdblog  |  2022. augusztus 11. 12:24
Az AMTD Digital kínai fintech vállalat július 15-én IPO-zott a New York-i tzsdén, 7,8 dolláros árfol...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 11. 10:35
Bár továbbra is vannak viták a jegybanki szerepvállalás indokoltságát illeten, a 2020-as évek elejér...
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?