7 °C Budapest
Budapest, 2022. április 4.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke gyõzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: most vége van a békeidőre jellemző nyolcórás munkaidőnek

2022. július 1. 08:34

A háborús zóna sokkal gyorsabban közeledik Magyarországhoz, mint hinnénk – mondta el Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország című műsorában. A miniszterelnök egy hosszú szünet után most adott először interjút a rádióban, ahol a NATO csúcsról, illetve arról beszélt, hogy Magyarország nem hajlandó tárgyalásba se kezdeni, hogy ha az Európai Unió újabb szankciós csomagról döntene, aminek a gáz is a része lenne.

A műsor elején Orbán Viktor miniszterelnök a nem rég véget ért NATO csúcsról, és arról értekezett, hogy Ukrajnának elfogadták a kérvényét, miszerint felkerül azon országok listájára, akik egyszer EU tagállamok lehetnek. A háborús helyzet kapcsán elmondta, hogy az infláció megállítására egy lehetőséget lát mindössze:

A háborús inflációt csak úgy tudjuk megakadályozni, hogy véget vetünk a háborúnak. (…) Az inflációt viszont csak részlegesen lehet megfékezni, de véget vetni neki csak a háború befejezésével lehet

– mondta el a kormányfő. Orbán Viktor szerint a béke lenne az egyetlen megoldás, hiszen már a tárgyalások alatt helyrerázódhatna a gazdaság. De amíg ez nem következik be a legfontosabb feladata a magyar kormánynak az, hogy megvédje, amink van: a családtámogatást, a rezsicsökkentést és a nyugdíjat.

Emellett arra is kitért, hogy Magyarország kénytelen megerősíteni a védelmi képességeit és a határait.

A háborús zóna sokkal gyorsabban közeledik Magyarországhoz, mint azt bárki hinné. Úgy jöttem haza, égtek a fejemben a piros lámpák, hogy meg kell erősíteni a hadseregünket és gyors képességfejlesztést kell tartani. Még nem tudjuk, hogy milyen formában fog összejönni, de a védelmi képességeinket radikálisan meg kell növelnünk. A NATO is egyetértett abban, hogy a keleti szárnyán lévő országokat meg kell erősíteni

 – hangsúlyozta a miniszterelnök. "A békeidőre jellemző nyolc órás munkaidőnek most vége van” - tette hozzá. aki arra is kitért, hogy ezeket a folyamatokat még most meg kell kezdeni, mert ha támadás éri az országunkat akkor már késő lesz fejleszteni a hadseregünket. De egy másik ok miatt is szeretné megerősíteni az országhatárokat: Orbán elmondta, hogy sok illegális bevándorló érkezik dél felől hozzánk, amiket nem tud az ország ellátni. Ezért a Belügyminisztériummal karöltve azt a megoldást találták, hogy határvadászokat fognak kiképezni, akik „levadásszák majd” azokat, akik jogosultság nélkül át akarják lépni a határainkat.

A miniszterelnök ezen felül azt is kifejtette, hogy Magyarország nem hajlandó igennel szavazni egy újabb szankciós csomagra, ha az az ország gázellátását is érinti:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ne próbálkozzanak újabb szankciós csomaggal. Ha a gázra is szankciókat vetnének ki sokkal súlyosabb lenne. Ezért olyan javaslatról, ami az orosz gázhoz való hozzáférésünket ellehetetleníti mi nem tárgyalunk. Nincs kompromisszumos megoldás

– hangsúlyozta.

 

Fotó: Fischer Zoltán, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem