I wonder whats next

Jobban teszed, ha nem vársz tovább a lakásvásárlással: durván elszállhatnak az árak!

2021. november 26. 16:49

Elszálló infláció vs. kamatemelés – vajon mire számíthatnak most a magyarok, milyen hatást gyakorol a pénzügyeikre a jelenlegi gazdasági helyzet? A Pénzcentrum heti podcastjának két vendége Sziráki László, a CIB Bank Digitális Csatornák és CRM vezetője, illetve Palkó István, a Portfolio pénzügy divíziójának vezető elemzője.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mint arról a Pénzcentrum is rendszeresen beszámol, folyamatosan csúcsokat döntöget az infláció Magyarországon. A magyar fizetőeszköz romlását az MNB folyamatos kamatemelésekkel igyekszik megfékezni, legutóbb épp a tegnapi napon döntött arról a Jegybank, hogy 2,9 százalékos kamat mellett hirdet meg egyhetes betéti tendert. Ez újabb 40 bázispontos emelést jelent az irányadó kamatban a múlt heti 70 bázispontos szigorítás után.

De várhatóan még nincs vége, elemzői előrejelzések szerint a monetáris szigorítás folytatódhat. De vajon hol áll meg majd az alapkamat, és milyen hatást gyakorol ez az egész a magyar lakosságra? Az ugyanis biztos, hogy az elszálló árak szorítását – például a boltok pénztárainál a karácsonyi bevásárlásnál – már szinte minden fogyasztó érzi; az emelt alapkamat viszont komoly hatással lesz a hitelkamatokra és a befektetésinkre is.

Nos, van bőven aktuális téma, amelyek megvitatása szakértőket kíván. Éppen ezért a Pénzcentrum heti podcastjának két vendége Sziráki László, a CIB Bank Digitális Csatornák és CRM vezetője, illetve Palkó István, a Portfolio pénzügy divíziójának vezető elemzője voltak. A két szakemberrel, a fentiek mellett arról is beszélgettünk, hogy általánosságban véve milyen most a magyarok pénzügyi helyzete.

Figyelem! A Pénzcentrum Podcast korábbi adását, illetve a szintén nemrég indított Első Yard adásait megtaláljátok a Pénzcentrum Podcast-rovatában, illetve a nagyobb Podcast-platformokon is. Jó szórakozást!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?