Officers at Jeremy N. Henwood memorial service in San Diego.

A belügyi dolgozók háromnegyede lelépne: küszöbön a felmondási hullám?

2021. május 25. 10:07

A belügyi dolgozók közel háromnegyede elhagyná a pályát, ha tehetné. A többség úgy érzi, hogy a járandóságok nem ellentételezik mindazt, amit elvárnak a dolgozóktól. Egyebek mellett ez derült ki a Belügyminisztériumban működő szakszervezetek közös felméréséből.

Elégedetlenek a Belügyminisztérium dolgozói. Több szakszervezet közös elégedettségi kérdőívére a válaszadók 70 százaléka írta azt, hogy a pálya elhagyásán gondolkodik. Majdnem 75 százalék úgy vélte, hogy kihasználják a dolgozókat, nem ellentételezik a fokozott igénybevételt. - számolt be róla az ATV híradója.

A Független Rendőr Szakszervezet nevében Pongó Géza, főtitkár az ATV-nek azt mondta, az elmúlt években nagyon magas volt a fluktuáció, az utánpótlás viszont nagyon alacsony. „Egyre többen szeretnének leszerelni, csak nem tehetik meg, mert az elmúlt egy évben a veszélyhelyzet kihirdetése miatt meg volt tiltva” – magyarázta.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24