2020. október 21. szerda Orsolya

Pénzcentrum fórum

Óránként 2000 forintot is lehet vele keresni, mégis kevesen vállalják ezt a munkát (5)

Tulajdonos: wagnermari, létrehozva: 2016. szeptember 30., péntek 19:14

Kapcsolódó cikk itt...

jukatro, 2016. október 3., hétfő 16:08

Lehet, hogy M.o. -gon van olyan hely is , de a jelenlegi rászorultak többsége, szegény kisnyugdíjas és a családja sem ismerőse a mai uraknak. A rokonoknak dolgozni kell és minimálbért kapnak, amiből még a saját család eltartása sem mindig jön ki. Igy nem fizetnek oránként 2000Ft. A mai rászorulók 40-42 évet ledolgoztak és csak a nyugdíjat kapják mert mint tudjuk amég a magán megtakarításokat is sikerült a regnáló kormánynak lenyúlni és az általuk engedélyezett befektetési társaságok és takarék szövetkezetek pl.Questor és társaik a NMB tudtával és engedélyével nyulták le a kisbefektetők pénzét.

Válasz erre | Előzmény

wagnermari, 2016. október 2., vasárnap 5:52

A Pénzcentrum.hu Szerkesztőségének.

Inkorrektnek tartom,hogy megjelentetnek egy adatokkal és információkkal telezsúfolt cikket,aláírás nélkül,vagdalkozva,elferdítve a tényeket,nem írja alá a cikk összeállítója a nevét,valamint nem válaszolnak kérdéseinkre a cikkel kapcsolatban.

Válasz erre | Előzmény

wagnermari, 2016. október 1., szombat 20:52

Valóban,ennek kb a feléért nagyon sokan vállalnánk ezt a munkát,amit a német nyelvterületen végzünk-közel sem mindannyian ilyen körülmények között. megterhelő ápolás,pluszban a háztartás,kerti munka,és a családra is főzés-mosás-háztartásvezetés,fárasztó utazás,lenyúló közvetítők.
Ezért írtuk a Facebookon nagyon sokan,igen,a feléért hazajönnénk-mindannyian-akik nem kitelepedni akarunk,csak ingázunk.

Válasz erre | Előzmény

penzcentrumhozzaszol, 2016. október 1., szombat 14:43

Összehasonlításul: UK-ben ez úgy néz ki, hogy keresek kb. nettó 600-750 ezer Ft-nyi nettót egy hónapban idősápolással. Fizetem itt az NI-t, adót. Ingyen eszem. Egészségesen: sok hal, zöldség, saláta, gyümölcs, de amit csak akarok. Van egy lakosztályom külön fürdőszobával, tv-vel, ingyen wifi-vel.
Sajnos szerintem Magyarországon ezt kevesen tudnák megengedni és kifizetni ápolásért, bár gondolom ennek feléért is szívesen csinálnák páran.

Válasz erre | Előzmény

wagnermari, 2016. szeptember 30., péntek 19:14

Kérem,mondja meg,hogy hol lehet óránként 2000 Ft-t kapni egy otthoni gondozásért, vagy havi netto 180 ezer Ft-ot-azonnal hazajövök több kollégával együtt dolgozni .A cégek a szokásos közalkalmazotti munkabért kínálják nagy hangon-brutto 130 ezer FT-t,a magánszemélyek pedig 500 Ft- órabért "áldoznának" időseik ellátására.
Fogalmuk sincsen a munka rendkívül felelősségteljes voltáról, idegi leterheltségről,szakmai háttérről.
Természetesen emellett a beteg ellátását is mi végezzük-mosás-főzés-takarítás,bevásárlás,stb-sokszor az egész családra,nem csak a betegre !
Olyan hirdetést is olvastam már,hogy a nővér nem ehet csak kenyeret és párizsit,gyümölcsöt,főtt ételt-amit elkészített-azt már nem. Ezt kitette a hirdetési oldalára !
A közvetítő irodákról ne is beszéljünk-a befizetett összeg 2/3-t leveszik itthon is.
Mielőtt valaki megkérdezi:kint természetesen adózom,és fizetek minden járulékot,sok százezer munkatársammal együtt.
Itthon IS fizetnénk-de nem kellünk.
Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS