34 °C Budapest
Fresh bananas in cardboard boxes on big super market

Gépfegyveres rendőrök leptek el több Lidl áruházat: sokkoló, amit a boltokban találtak

2024. április 26. 10:14

Németországban több Lidl szupermarketben is sok millió dollár értékű kokaint rejtő ládákat találtak a banános és egyéb gyümölcsös csomagolások között - írja a Mirror.

Április 25-én több német szupermarketben, köztük a Lidl üzleteiben is, banános és egyéb gyümölcsös ládákba rejtett kokainra bukkantak az alkalmazottak. A berlini diszkontáruházak dolgozói között nagy volt a megdöbbenés, amikor a gyümölcsök szállítmányát kibontva több millió dollár értékű kábítószert találtak. Az eset azonnali rendőrségi beavatkozást váltott ki; a helyszínre érkező rendőrök géppisztollyal felszerelkezve biztosították a területet.

A jelentések szerint legalább négy különböző diszkontban fedezték fel a drogszállítmányokat, bár a pontos számot nem tették közzé. Különösen Berlin Schönefeld és Marienfelde külvárosaiban található Lidl áruházak kerültek a figyelem középpontjába. A cég szóvivője nem nyilatkozott az eset részleteiről, csupán annyit közölt, hogy kapcsolatban állnak az illetékes hatóságokkal.

Kutatás

Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. A kutatás név nélküli és önkéntes, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mindösszesen néhány percet vesz igénybe. A kutatás eredményeit a Pénzcentrum online felületén fogjuk közzétenni. Köszönjük, hogy részt veszel a kutatásban!

A Bild információi szerint 20 és 100 kilogramm közötti mennyiségű kokaint találtak az egyes helyszíneken. Beate Kardels, a berlini rendőrség szóvivője megerősítette, hogy a drogot banános ládákban és más gyümölcsök között rejtették el. A brandenburgi tartományi bűnügyi hivatal vezeti a további nyomozást, melyben szorosan együttműködnek a berlini rendőrséggel és vámnyomozó hivatallal.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Németországban bár 2023 áprilisától részlegesen dekriminalizálták a marihuána fogyasztását, a kokainhoz hasonló kemény drogok továbbra is illegálisnak minősülnek. Egy német ügyvédi iroda szerint az előző évben mintegy 20 tonna kokaint foglaltak le országszerte.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm