9 °C Budapest
Coronavirus COVID-19 computer generated image.

Megduplázódott a koronavírusos esetek száma Romániában: ez már a hatodik hullám?

MTI
2022. július 4. 17:15

Egy hét alatt csaknem kétszeresére emelkedett Romániában a koronavírussal újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma, az egészségügyi miniszter szerint pedig még legalább egy hónapig a járványgörbe további meredek emelkedésére lehet számítani.

Az egészégügyi tárca hétfőn közzétett heti összesítése szerint a június 27. - július 3. közötti héten Romániában 7726 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, ami 94 százalékkal haladja meg az előző heti adatot. Az új esetek között 1307 újrafertőződés is van, vagyis 17 százalékuk annak ellenére kapta el ismét a fertőzést, hogy korábban már átesett a betegségen.

Bizonyos késéssel, de egyre gyorsuló ütemben emelkedik a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma is: jelenleg 922 fertőzött van kórházban, 45 százalékkal több, mint egy héttel ezelőtt. A súlyos eseteknél nincs még növekedés, számuk egy hónapja 50 körül ingadozik, most 52 fertőzött részesül intenzív terápiában.

Az újabb hullám a haláleseteknél sem érezteti hatását, az elmúlt héten 16 újabb halálos áldozatot követelt a járvány.

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter szerint nemcsak az újrafertőződések, hanem a beoltottak megfertőződése is azt igazolja, hogy az omikron vírusmutáns most terjedő alvariánsai képesek megkerülni az immunválaszt. A tárcavezető ezt azzal is összefüggésbe hozta, hogy csaknem fél év telt el az utolsó járványhullám tetőzése óta, vagyis mióta a megerősítő vakcinát is igénylő beoltottak felvették a harmadik adagot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Rafila hétfői sajtóértekezletén rámutatott: nincsenek olyan adatok, amelyek arra utalnának, hogy az esetszámok növekedését okozó kórokozók nagyobb arányban okoznának súlyos betegséget, mint az omikron korábbi alváltozatai. Még egy hónapig mindenképpen az esetszámok növekedésére számítanak, amikor az optimista forgatókönyv szerint - a nyugat-európaihoz képest egy-két hét eltolódással - viszonylag alacsony szinten tetőzhet az újabb járványhullám. A pesszimista forgatókönyv szerint a növekedés tovább folytatódik, ebben az esetben Romániában szeptember első felében már ismét tízezer fölé emelkedhet a napi esetszám.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm