26 °C Budapest
Man hands do four drops of liquid to perform fast coronavirus atk test on white table at home. Filling process of rapid antigen covid-19 test kit for self diagnosis. Pandemic concept. Close-up.

Máris kezdődik a hatodik hullám? Megkeserítheti a 2022-es nyarat a koronavírus

2022. július 1. 09:01

Kimutathatóan erőre kapott a koronavírus terjedése az elmúlt hetekben, ami aggasztó, mert a megjelenése óta eltelt két nyáron eddig mindig "pihenőre vonult" - írja a 444.

Nem csak hazánkban, de a környező országokban is szignifikánsak nő az új fertőzöttek száma. A Nemzeti Népegészségügyi Központ már csak hetente közöl új járványadatokat, amit a vírushelyzet kedvező alakulásával magyaráztak meg, de nem úgy tűnik, hogy az elmúlt két nyár után most is szabadságra menne a betegség.

Az egyik legpontosabb előrejelzés, a szennyvízvizsgálat is mutatja, hogy nő itthon a fertőzöttek száma. Nagyobb baj, hogy sokan egy sima torokfájásnál nem gyanakodnak koronavírusra, hiszen nyár van, és eddig ez nem jelentett vírusszezont: ez azt eredményezi, hogy nagyon sokan nem végeznek el otthoni tesztet sem, ha pedig mégis, a fertőzöttség tényét nem jelentik a háziorvosoknak, így a hivatalos statisztikába sem kerülnek be - így csak találgatni lehet a fertőzöttek valódi számáról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?