21 °C Budapest
Súlyos a bérhelyzet a magyar egészségügyben: lépni kell, vagy nem lesz személyzet

Súlyos a bérhelyzet a magyar egészségügyben: lépni kell, vagy nem lesz személyzet

2022. június 3. 20:27

A legfontosabb feladat jelen pillanatban Velkey György, a Magyar Kórházszövetség új elnöke szerint, hogy rendezzék az orvosok és az ápolók közti bérkülönbséget. Ugyanis felére kéne csökkennie az orvosok és az ápolók közti bérkülönbségnek, de ez a szakember szerint nem fog bekövetkezni a közeljövőben, hangzott el az RTL Klub esti híradójában.

Velkey György, a Magyar Kórházszövetség tegnap megválasztott elnöke szerint az egyik legsürgetőbb az egészségügyben az, hogy rendezni tudják a béreket az orvosok és az ápolók között. Ugyanis körülbelül négyszerese az orvosok bére az ápolókénak.

Úgy gondolom, hogy az, ha az ápolói bértábla körülbelül a fele lenne az orvosiénak az egy tartósan megcélozható dolog lenne. Ezzel együtt ettől most nyilván viszonylag távol vagyunk

– mondta el a Bethesda Gyermekkórház igazgatója, aki ennek ellenére nem számít felmondási hullámra szerdától, amikor megszűnik a felmondási tilalom.

Nyilván lesznek esetleg lokális problémák, de azt kell, hogy mondjam, hogy az elmúlt két évben több olyan pillanat volt, amikor ez a kérdés szóbajött. A jogállási törvény bevezetésekor is volt egy ilyen félelem, hogy sokan elmennek, aztán az oltás kötelezőtételekor is kérdéses volt, hogy mindenki vállalja-e

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

– érvelt Velkey György, aki szerint a legégetőbb probléma jelenleg az, hogy a kórházak adóságát rendezni tudják-e, hiszen ezt már a betegek is megérzik, mivel a színvonalon érződik, ha eladósodott az intézmény. Ennek ellenére nem számít arra, hogy be kelljen zárni kórházakat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?