10 °C Budapest
Dialing medicine into syringe from glass bottle. Ampoule and syringe needle close-up. Selective soft focus. Text copy space

Jó hír: az elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni

2021. szeptember 17. 11:33

Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni.

Így tehát így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban fel kellett volna vennie azt, de elmulasztotta.  Számukra az időpontfoglaló ugyanazt a vakcinát fogja felajánlani, amellyel az első oltás is történt.  Akinek még esedékes az első vagy második oltása, az ugyanúgy az első oltás során fogja megkapni az oltóhelyen a második oltás időpontját. Emellett az érvényes regisztrációval rendelkezők továbbra is tudnak első és harmadik oltást is foglalni az időpontfoglalóban a kórházi oltópontokra - írja a koronavirus.gov.hu

Felhívják a figyelmet, hogy a Pfizer, a Szputnyik, a Sinopharm, a Moderna, és az AstraZeneca vakcinák hatásossága is csak két oltás után teljes. A vírus elleni megnyugtató védelem kialakulásához tehát szükség van a második oltásra is. Az idősek, krónikus betegek esetében különösen fontos ez.

Aki bármilyen oknál fogva elmulasztotta volna a második oltását, még meggondolhatja magát és foglalhat magának időpontot.

A TAJ számmal rendelkezőknek lehetőség nyílik az elmaradt második körös oltásukra időpontot foglalni  a www.eeszt.gov.hu honlapon az "Oltás időpontfoglalás TAJ számmal" menüpontra kattintva. A felületen a TAJ szám és a születési idő megadásával már azok is foglalhatnak időpontot a kórházak által kiajánlott helyekre, akik az első oltásukat már megkapták itthon, viszont a második oltásukat még nem vették fel a vakcinához meghatározott várakozási időn túli időpontig.

A második oltás időpontja az első oltástól számítva normál menetrend szerint:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Pfizer és Szputnyik esetében 21 nap,
  • Moderna és Sinopharm esetében 28 nap,
  • AstraZeneca esetében 12 hét,
  • Janssen esetében nincs szükség második oltásra.

Az időpontfoglalóban tehát azok tudnak második oltást foglalni, akiknek a második oltása a fenti határidőben elmaradt.

Az oltandó csak olyan típusú vakcinára foglalhat időpontot második részoltásként, amilyen vakcinát első dózisként kapott. Amennyiben orvosszakmai indok miatt ezt nem kaphatja, oltását a háziorvosának, kezelőorvosának bevonásával kell megszervezni.

Az alapfolyamat nem változott: továbbra is az első oltás alkalmával az oltóponton kell egyeztetni az időpontot a második oltás felvételére. Akinek van egyeztetett időpontja a második oltásának felvételére, annak nincs teendője. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem