12 °C Budapest
Positive test result by using rapid test device for COVID-19, novel coronavirus 2019.

Elárulta a Lidl, hogy a hazai diszkontokban is kapható lesz-e a filléres covid-teszt

2021. április 10. 13:00

A Pénzcentrum nemrégiben szúrta ki, hogy a németországi Lidl áruházakban a vásárlók meglepően olcsón juthatnak Covid gyorstesztekhez és FFP2-es maszkokhoz. Utánajártunk, hogy a diszkontlánc Magyarországon is tervezi-e a tesztek és a komolyabb védőmaszkok értékesítését.

Bár hazánkban a koronavírus-tesztelés a nyugat-európai trendekhez képest kevésbé vált a járványkezelés központi elemévé, azért a mai napig rengetegen tesztelik magukat egyénileg. Ennek pedig a magánrendelők felkeresésénél olcsóbb és egyszerűbb módja lehet az otthoni gyorsteszt.

Az egyetlen probléma, hogy a magyar patikákban ezek a tesztek igen drágák és gyakran hozzá sem férhetőek. Például a hazai gyógyszertárak széles köre által forgalmazott, a Biosynex által gyártott autotest Covid gyorsteszt 7-8 ezer forint közötti áron kapható, ráadásul a nagy fogyasztói igény miatt gyakori, hogy nem is mindenhol van készleten.

A felvétel tanúsága szerint az antigén-gyorstesztek darabja 4 euró 95 cent, ami április 8-i hivatalos devizaárfolyamon számolva alig 1 715 forint, míg az FFP2-es maszkok darabja, épp akciósan csupán 77 centbe, azaz 270 forintba kerül.

A híren felbuzdulva megkerestük a magyarországi Lidlt, hogy megtudjuk, tervezik-e az FFP2-es maszkok és az antigén gyorstesztek hazai forgalmazását. A diszkontlánc az alábbi válaszokat adta.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Lidl Magyarország áruházaiban az FFP2-es védőmaszkok akciós jelleggel érhetőek el, legutóbb március közepén. Terveink szerint ezek a maszkok a későbbiekben újra elérhetőek lesznek majd. Az antigén gyorstesztek forgalmazására Magyarországon más jogszabályok vonatkoznak, így azokat vállalatunk nem értékesítheti.

Arra tehát lehet számítani, hogy az FFP2-es maszkok rövidesen visszakerülnek az üzletlánc polcaira, a gyorstesztek szélesebb körű hozzáférhetőségének viszont ezek szerint a hazai jogszabályi környezet az elsődleges gátja. A párezer forintos tesztek bolti beszerzéséről tehát egyelőre még le kell mondania a magyar lakosságnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?