9 °C Budapest
Positive test result by using rapid test device for COVID-19, novel coronavirus 2019.

Elárulta a Lidl, hogy a hazai diszkontokban is kapható lesz-e a filléres covid-teszt

2021. április 10. 13:00

A Pénzcentrum nemrégiben szúrta ki, hogy a németországi Lidl áruházakban a vásárlók meglepően olcsón juthatnak Covid gyorstesztekhez és FFP2-es maszkokhoz. Utánajártunk, hogy a diszkontlánc Magyarországon is tervezi-e a tesztek és a komolyabb védőmaszkok értékesítését.

Bár hazánkban a koronavírus-tesztelés a nyugat-európai trendekhez képest kevésbé vált a járványkezelés központi elemévé, azért a mai napig rengetegen tesztelik magukat egyénileg. Ennek pedig a magánrendelők felkeresésénél olcsóbb és egyszerűbb módja lehet az otthoni gyorsteszt.

Az egyetlen probléma, hogy a magyar patikákban ezek a tesztek igen drágák és gyakran hozzá sem férhetőek. Például a hazai gyógyszertárak széles köre által forgalmazott, a Biosynex által gyártott autotest Covid gyorsteszt 7-8 ezer forint közötti áron kapható, ráadásul a nagy fogyasztói igény miatt gyakori, hogy nem is mindenhol van készleten.

A felvétel tanúsága szerint az antigén-gyorstesztek darabja 4 euró 95 cent, ami április 8-i hivatalos devizaárfolyamon számolva alig 1 715 forint, míg az FFP2-es maszkok darabja, épp akciósan csupán 77 centbe, azaz 270 forintba kerül.

A híren felbuzdulva megkerestük a magyarországi Lidlt, hogy megtudjuk, tervezik-e az FFP2-es maszkok és az antigén gyorstesztek hazai forgalmazását. A diszkontlánc az alábbi válaszokat adta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Lidl Magyarország áruházaiban az FFP2-es védőmaszkok akciós jelleggel érhetőek el, legutóbb március közepén. Terveink szerint ezek a maszkok a későbbiekben újra elérhetőek lesznek majd. Az antigén gyorstesztek forgalmazására Magyarországon más jogszabályok vonatkoznak, így azokat vállalatunk nem értékesítheti.

Arra tehát lehet számítani, hogy az FFP2-es maszkok rövidesen visszakerülnek az üzletlánc polcaira, a gyorstesztek szélesebb körű hozzáférhetőségének viszont ezek szerint a hazai jogszabályi környezet az elsődleges gátja. A párezer forintos tesztek bolti beszerzéséről tehát egyelőre még le kell mondania a magyar lakosságnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem