34 °C Budapest
Positive test result by using rapid test device for COVID-19, novel coronavirus 2019.

Elárulta a Lidl, hogy a hazai diszkontokban is kapható lesz-e a filléres covid-teszt

2021. április 10. 13:00

A Pénzcentrum nemrégiben szúrta ki, hogy a németországi Lidl áruházakban a vásárlók meglepően olcsón juthatnak Covid gyorstesztekhez és FFP2-es maszkokhoz. Utánajártunk, hogy a diszkontlánc Magyarországon is tervezi-e a tesztek és a komolyabb védőmaszkok értékesítését.

Bár hazánkban a koronavírus-tesztelés a nyugat-európai trendekhez képest kevésbé vált a járványkezelés központi elemévé, azért a mai napig rengetegen tesztelik magukat egyénileg. Ennek pedig a magánrendelők felkeresésénél olcsóbb és egyszerűbb módja lehet az otthoni gyorsteszt.

Az egyetlen probléma, hogy a magyar patikákban ezek a tesztek igen drágák és gyakran hozzá sem férhetőek. Például a hazai gyógyszertárak széles köre által forgalmazott, a Biosynex által gyártott autotest Covid gyorsteszt 7-8 ezer forint közötti áron kapható, ráadásul a nagy fogyasztói igény miatt gyakori, hogy nem is mindenhol van készleten.

A felvétel tanúsága szerint az antigén-gyorstesztek darabja 4 euró 95 cent, ami április 8-i hivatalos devizaárfolyamon számolva alig 1 715 forint, míg az FFP2-es maszkok darabja, épp akciósan csupán 77 centbe, azaz 270 forintba kerül.

A híren felbuzdulva megkerestük a magyarországi Lidlt, hogy megtudjuk, tervezik-e az FFP2-es maszkok és az antigén gyorstesztek hazai forgalmazását. A diszkontlánc az alábbi válaszokat adta.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Lidl Magyarország áruházaiban az FFP2-es védőmaszkok akciós jelleggel érhetőek el, legutóbb március közepén. Terveink szerint ezek a maszkok a későbbiekben újra elérhetőek lesznek majd. Az antigén gyorstesztek forgalmazására Magyarországon más jogszabályok vonatkoznak, így azokat vállalatunk nem értékesítheti.

Arra tehát lehet számítani, hogy az FFP2-es maszkok rövidesen visszakerülnek az üzletlánc polcaira, a gyorstesztek szélesebb körű hozzáférhetőségének viszont ezek szerint a hazai jogszabályi környezet az elsődleges gátja. A párezer forintos tesztek bolti beszerzéséről tehát egyelőre még le kell mondania a magyar lakosságnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?