21 °C Budapest
Operatív törzs: új oltásbehívót kapnak az idősek, erre kell nagyon figyelniük

Operatív törzs: új oltásbehívót kapnak az idősek, erre kell nagyon figyelniük

2021. március 25. 13:35

Újabb levelet küld az időseknek Müller Cecília, amelyben regisztrálni tudnak.  tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján felhívta az érintettek figyelmét, hogy pontosan töltsék ki a jelentkezési lapot, és azt írják is alá - mert csak így érvényes a jelentkezés.

Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette: 632 ember nem viselt maszkot szerdán. A közterületeken 600 intézkedés vol, a kijárási tilalmat 320-an szegték meg. 41 intézkedés volt a korridorokon. 8378 hatósági házi karantént rendeltek el szerdán.

Heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal szemben, az adatok alapján a 3. hullám felszálló szakaszában vagyunk. Emelkedik az elhunytak száma, 272-en haltak meg az elmúlt 24 órában, sokan kerülnek kórházba - mondta Müller Cecília. A tisztifőorvos szerint az esetek szinte 100 százaléka az angol mutánsra visszavezethető. Nagyon nagy a variabilitása a kórokozónak - tette hozzá.

Egy fertőzött személy jellemzően 4 másik embert fertőz meg, ha 15 percnél többet tartózkodnak egy légtérben, maszkviselés nélkül. Az új mutáns nem csak ragályosabb, de a lefolyása is súlyosabb. A betegek klinikai állapota gyorsan rosszabbodhat - mondta Müller Cecília.

Minden erőnkkel azon legyünk, hogy elkerüljük a megbetegedést - hívta fel a figyelmet. A kórházban kezeltek száma arányaiban változik a fertőzöttekhet képest, a kórházak egyre leterheltebbek. A fegyelmezettség legalább olyan fontos, mint korábban volt. A higénés szabályokon túl a védőoltások vezetnek ki minket a járványból, így nagy jelentősége van annak, hogy több mint 1,7 millió magyart már beoltottak.

A 65 év felettiek 69 százalékát oltották be eddig - mondta Müller Cecília.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A napokban Müller Cecília újabb levelet küld az időseknek, amelyben regisztrálni tudnak, ha még nem tették. Arra kérte az érintetteket, hogy pontosan töltsék ki az adatlapot, és írják is azt al, hiszen csak így lesz érvényes a jelentkezés. A pedagógusok oltási tervét a napokban dolgozzák ki, őket is megkérte, hogy regisztráljanak.

Ma délután indul az az internetes felület, ahol a regisztráltak lekérdezhetik, hogy milyen státuszban van a regisztrációjuk.

Az adataink beírása után megtudhatjuk, hogy érvényes-e a regisztrációnk: amennyiben érvényes, nincs teendő. Ha a taj-szám és a születési dátum beküldése után azt mondja a rendszer, hogy nem érvényes a regisztrációnk, akkor Müller Cecília szerint nem kell megijedni, a regisztráció után idő kell, hogy az adataik bekerüljenek a rendszerbe. Ha már régebben regisztráltunk, akkor az adatvedelem@neak.gov.hu e-mail címen pontosíthatjuk az adatainkat - jelentette be Müller Cecília.

Hét laboratórium került kijelölésre, hogy azonosítsák az esetleges újabb variánsokat, melyek járványügyi szempontból másképp viselkedhetnek - ismertette.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?