29 °C Budapest
Operatív törzs: új oltásbehívót kapnak az idősek, erre kell nagyon figyelniük

Operatív törzs: új oltásbehívót kapnak az idősek, erre kell nagyon figyelniük

2021. március 25. 13:35

Újabb levelet küld az időseknek Müller Cecília, amelyben regisztrálni tudnak.  tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján felhívta az érintettek figyelmét, hogy pontosan töltsék ki a jelentkezési lapot, és azt írják is alá - mert csak így érvényes a jelentkezés.

Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette: 632 ember nem viselt maszkot szerdán. A közterületeken 600 intézkedés vol, a kijárási tilalmat 320-an szegték meg. 41 intézkedés volt a korridorokon. 8378 hatósági házi karantént rendeltek el szerdán.

Heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal szemben, az adatok alapján a 3. hullám felszálló szakaszában vagyunk. Emelkedik az elhunytak száma, 272-en haltak meg az elmúlt 24 órában, sokan kerülnek kórházba - mondta Müller Cecília. A tisztifőorvos szerint az esetek szinte 100 százaléka az angol mutánsra visszavezethető. Nagyon nagy a variabilitása a kórokozónak - tette hozzá.

Egy fertőzött személy jellemzően 4 másik embert fertőz meg, ha 15 percnél többet tartózkodnak egy légtérben, maszkviselés nélkül. Az új mutáns nem csak ragályosabb, de a lefolyása is súlyosabb. A betegek klinikai állapota gyorsan rosszabbodhat - mondta Müller Cecília.

Minden erőnkkel azon legyünk, hogy elkerüljük a megbetegedést - hívta fel a figyelmet. A kórházban kezeltek száma arányaiban változik a fertőzöttekhet képest, a kórházak egyre leterheltebbek. A fegyelmezettség legalább olyan fontos, mint korábban volt. A higénés szabályokon túl a védőoltások vezetnek ki minket a járványból, így nagy jelentősége van annak, hogy több mint 1,7 millió magyart már beoltottak.

A 65 év felettiek 69 százalékát oltották be eddig - mondta Müller Cecília.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A napokban Müller Cecília újabb levelet küld az időseknek, amelyben regisztrálni tudnak, ha még nem tették. Arra kérte az érintetteket, hogy pontosan töltsék ki az adatlapot, és írják is azt al, hiszen csak így lesz érvényes a jelentkezés. A pedagógusok oltási tervét a napokban dolgozzák ki, őket is megkérte, hogy regisztráljanak.

Ma délután indul az az internetes felület, ahol a regisztráltak lekérdezhetik, hogy milyen státuszban van a regisztrációjuk.

Az adataink beírása után megtudhatjuk, hogy érvényes-e a regisztrációnk: amennyiben érvényes, nincs teendő. Ha a taj-szám és a születési dátum beküldése után azt mondja a rendszer, hogy nem érvényes a regisztrációnk, akkor Müller Cecília szerint nem kell megijedni, a regisztráció után idő kell, hogy az adataik bekerüljenek a rendszerbe. Ha már régebben regisztráltunk, akkor az adatvedelem@neak.gov.hu e-mail címen pontosíthatjuk az adatainkat - jelentette be Müller Cecília.

Hét laboratórium került kijelölésre, hogy azonosítsák az esetleges újabb variánsokat, melyek járványügyi szempontból másképp viselkedhetnek - ismertette.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22