10 °C Budapest
Rohamra számítanak a Balatonnál: a helyi boltok többsége még nem készült fel

Rohamra számítanak a Balatonnál: a helyi boltok többsége még nem készült fel

2021. március 8. 11:26

Felhívást tett közzé a Balatoni Szövetség elnöke, amelyben arra kéri az embereket, hogy ha a tóhoz menekülnek a lezáráosk elől, a bevásárlásokat inkább lakhelyükön intézzék el, hogy ne terheljék a helyi üzleteket, patikákat. Attól még, hogy a süt a nap és gyönyörű a Balaton az még nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, ami a bajainkkal kapcsolatos - írta felhívásában Lombár Gábor, a szövetség elnöke.

Attól tart a Balatoni Szövetség, hogy a szigorúbb zárlat miatt sokan döntenek úgy, hogy kimenekülnek a városokból és a tóparton kötnek ki. A szövetség elnöke, Lombár Gábor felhívást tett közzé, amelyben azt kéri az érkezőktől, hogy a bevásárlásaikat próbálják meg lakhelyeiken elintézni, különös tekintettel a gyógyszerek beszerzésére, hogy ne terheljék a balatoni települések üzleteit, patikáit.

Bár vasárnap délelőtt még nem volt nagy tömeg a parti sétányon Balatonfenyvesen, de a megszokottnál többen andalogtak a délutáni napsütésben. A település polgármestere, aki egyébként a Balatoni szövetség elnöke is, úgy fogalmazott: a hétfőn kezdődő szigorítások miatt arra lehet számítani, hogy sokkal többen lesznek a Balatonon, mint amire a kereskedők, szolgáltatók fel vannak készülve.

A polgármester arról is beszélt az ATV-nek, hogy a balatonparti városok ugyanúgy a túlélésre játszanak, mint bármely más település az országban.

Azt kérem, hogy a Balatonpart az nem egy üdülőhely most. Ez egy ugyanolyan magyarországi település, amelyik próbálja túlélni ezt az időszakot. Attól még, hogy a süt a nap és gyönyörű a Balaton az még nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, ami a bajainkkal kapcsolatos. Kérek mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat

- fogalmazott Lombár Gábor, bár szerinte mivel közeledik a tavasz, nem valószínű, hogy sokan meghallják majd szavait. Az ATV cikke arról is ír, hogy a boltok többsége még nem készült fel az embertömegre.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 20. kedd
Tivadar
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?