25 °C Budapest
Rohamra számítanak a Balatonnál: a helyi boltok többsége még nem készült fel

Rohamra számítanak a Balatonnál: a helyi boltok többsége még nem készült fel

2021. március 8. 11:26

Felhívást tett közzé a Balatoni Szövetség elnöke, amelyben arra kéri az embereket, hogy ha a tóhoz menekülnek a lezáráosk elől, a bevásárlásokat inkább lakhelyükön intézzék el, hogy ne terheljék a helyi üzleteket, patikákat. Attól még, hogy a süt a nap és gyönyörű a Balaton az még nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, ami a bajainkkal kapcsolatos - írta felhívásában Lombár Gábor, a szövetség elnöke.

Attól tart a Balatoni Szövetség, hogy a szigorúbb zárlat miatt sokan döntenek úgy, hogy kimenekülnek a városokból és a tóparton kötnek ki. A szövetség elnöke, Lombár Gábor felhívást tett közzé, amelyben azt kéri az érkezőktől, hogy a bevásárlásaikat próbálják meg lakhelyeiken elintézni, különös tekintettel a gyógyszerek beszerzésére, hogy ne terheljék a balatoni települések üzleteit, patikáit.

Bár vasárnap délelőtt még nem volt nagy tömeg a parti sétányon Balatonfenyvesen, de a megszokottnál többen andalogtak a délutáni napsütésben. A település polgármestere, aki egyébként a Balatoni szövetség elnöke is, úgy fogalmazott: a hétfőn kezdődő szigorítások miatt arra lehet számítani, hogy sokkal többen lesznek a Balatonon, mint amire a kereskedők, szolgáltatók fel vannak készülve.

A polgármester arról is beszélt az ATV-nek, hogy a balatonparti városok ugyanúgy a túlélésre játszanak, mint bármely más település az országban.

Azt kérem, hogy a Balatonpart az nem egy üdülőhely most. Ez egy ugyanolyan magyarországi település, amelyik próbálja túlélni ezt az időszakot. Attól még, hogy a süt a nap és gyönyörű a Balaton az még nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, ami a bajainkkal kapcsolatos. Kérek mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat

- fogalmazott Lombár Gábor, bár szerinte mivel közeledik a tavasz, nem valószínű, hogy sokan meghallják majd szavait. Az ATV cikke arról is ír, hogy a boltok többsége még nem készült fel az embertömegre.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22