29 °C Budapest
Rohamra számítanak a Balatonnál: a helyi boltok többsége még nem készült fel

Rohamra számítanak a Balatonnál: a helyi boltok többsége még nem készült fel

2021. március 8. 11:26

Felhívást tett közzé a Balatoni Szövetség elnöke, amelyben arra kéri az embereket, hogy ha a tóhoz menekülnek a lezáráosk elől, a bevásárlásokat inkább lakhelyükön intézzék el, hogy ne terheljék a helyi üzleteket, patikákat. Attól még, hogy a süt a nap és gyönyörű a Balaton az még nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, ami a bajainkkal kapcsolatos - írta felhívásában Lombár Gábor, a szövetség elnöke.

Attól tart a Balatoni Szövetség, hogy a szigorúbb zárlat miatt sokan döntenek úgy, hogy kimenekülnek a városokból és a tóparton kötnek ki. A szövetség elnöke, Lombár Gábor felhívást tett közzé, amelyben azt kéri az érkezőktől, hogy a bevásárlásaikat próbálják meg lakhelyeiken elintézni, különös tekintettel a gyógyszerek beszerzésére, hogy ne terheljék a balatoni települések üzleteit, patikáit.

Bár vasárnap délelőtt még nem volt nagy tömeg a parti sétányon Balatonfenyvesen, de a megszokottnál többen andalogtak a délutáni napsütésben. A település polgármestere, aki egyébként a Balatoni szövetség elnöke is, úgy fogalmazott: a hétfőn kezdődő szigorítások miatt arra lehet számítani, hogy sokkal többen lesznek a Balatonon, mint amire a kereskedők, szolgáltatók fel vannak készülve.

A polgármester arról is beszélt az ATV-nek, hogy a balatonparti városok ugyanúgy a túlélésre játszanak, mint bármely más település az országban.

Azt kérem, hogy a Balatonpart az nem egy üdülőhely most. Ez egy ugyanolyan magyarországi település, amelyik próbálja túlélni ezt az időszakot. Attól még, hogy a süt a nap és gyönyörű a Balaton az még nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, ami a bajainkkal kapcsolatos. Kérek mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat

- fogalmazott Lombár Gábor, bár szerinte mivel közeledik a tavasz, nem valószínű, hogy sokan meghallják majd szavait. Az ATV cikke arról is ír, hogy a boltok többsége még nem készült fel az embertömegre.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?