Karantén-készletek, olcsó új autó és óraátállítás: 2020 legjobb cikkei a Pénzcentrumon

Karantén-készletek, olcsó új autó és óraátállítás: 2020 legjobb cikkei a Pénzcentrumon

2020. december 30. 16:40

Nem meglepő, hogy 2020-ban a koronavírus uralta a magyar médiát: ez a Pénzcentrum legolvasottabb cikkeinek toplistáján is meglátszik. Tudjuk-tudjuk, így év végére már mindenkinek tele a hócipője a járványhírekkel, és a legtöbben inkább elfelejtenék a 2020-as évet. Most összeszedtük, melyek voltak a legolvasottabb, legérdekesebb cikkek az idei évben a Pénzcentrumon, amelyek - egy kakukktojás kivételével - nem a járványhoz kapcsolódtak.

Koronavírus: karantén esetén ilyen élelmiszer, háztartási cikk legyen otthon nagy mennyiségben - túlélőkészlet

A kivételt rögtön az elején ellőjük, mert rengetegen olvasták. Februárban a járvány már Európában is jelen volt, sorra jelentették be a lezárásokat, ezért a Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb dolgokat, amelyeket érdemes beszerezni karantén esetére.

Alig ismert gyorshajtás-szabály szedi áldozatait: rengetegen hibáznak, meg is fizetnek érte

Nagy port kavart az a cikk is, amelyben arra hívtuk fel a figyelmet, hogy sokan beleesnek abba a csapdába, hogy azt hiszik, általánosan elfogadott szabály a magyar utakon, hogy a megengedett sebességet valamilyen mértékben át lehet lépni, van egyfajta tűréshatár, ami alatt nem büntetnek meg. Ugyanitt hibázott olvasónk is, akit meg is büntetett a rendőr. A Pénzcentrumnak nyilatkozó szakértő szerint rengetegen nincsenek tisztában azzal, hogy mik is a szabályok. Ezeket tettük tisztába.

Nem tudnak lépést tartani a magyar vásárlók a kasszásokkal: ezt rontja el a legtöbb vevő

Te is észrevetted, hogy sok boltban még el sem pakoltad rendesen az ásványvizet, kenyeret, a kasszás már le is húzta a teljes nagybevásárlást. A belső verseny és a feszített munkatempó kényszeríti kapkodásra az Aldi és a Lidl pénztárosait. Számos vásárlónak okoz frusztrációt, hogy képtelenség lépést tartani a kásszás tempójával a pakolás terén: az optimalizált méretű és többszörösített vonalkódok, a nagyobb szkennerek vagy a szűkített rakodóhely miatt. A vásárló és pénztáros közti lappangó konfliktus ezáltal új szintre lépett.

Ezzel a módszerrel 12,5 év múlva nyugdíjba mehetsz: lényegtelen, hány éves vagy

Sokan álmodoznak arról, hogy nem várnak 60-70 éves korukig, hanem már korán nyugdíjba vonulnak. Elsőre ugyan lehetetlennek tűnik, azonban a valóságban egyáltalán nem kizárt, hogy már a harmincas éveinkben se kelljen dolgoznunk. Erre kiváló példa Takács Szabolcs is, aki 34évesen "nyugdíjazta" magát. Módszeréről még a hazai egyetemek is felfigyeltek.

Zsírúj autó 3,5 millió forint alatt? Nem vicc, ott állnak a raktárban, bárkinek odaadják

Készletakciókkal igyekeztek fellendíteni a piacot a gyártók, emellett helyet kell csinálni a telepeken az újabb kocsiknak, hiszen az üzemek is lassan újraindultak. A Pénzcentrum körülnézett a készletakciók között, elég brutál kedvezményeket találtunk!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Kisöprik a magyar boltokból a közismert trappista sajtot: jön az új szabályozás

Várhatóan 2020 végére eltűnik majd a ma ismert trappista sajtok jó része a boltok polcairól. Az év végén ugyanis már életbe léphet az a szabálymódosítás, melynek értelmében a trappista sajt előállításához sokkal szigorúbb kritériumoknak kell megfelelniük a gyártóknak, mint azt sokan manapság teszik. Szakértőkkel beszélgettünk a trappista sajt magyarországi jövőjéről, az árak várható alakulásáról, valamint arról is hogyan lehet megugrani a magasabb minőségi elvárás követelményeit.

Guruló koporsók: ezekkel az autókkal baleseteztek a legtöbbször itthon - márkalista

Kiderült, hogy bár az Opelek balesezetek tavaly a legtöbbet hazánkban, arányaiban mégis a BMW-kel történt a legtöbb regisztrált eset Magyarországon. A statisztikákban látszik, hogy a halálos balesetek száma a Volvók esetében volt a legkevesebb (nulla), 10 ezer példányra vetítve a legnagyobb arányban pedig az Audikkal történt tragédia 2019-ben.

Csakhogy kiderült az igazság a magyar óraátállításról: sokan gyűlölni fogják

2021-től ugyanis végleg megszűnhet az óraállítgatás intézménye, és a sokak által gyűlölt módosítgatósdi végre tényleg mehet a levesbe. Igen ám, de melyik időszámítás álljon be véglegesen? A tudomány szerint a téli időszámításra kellene áttérnünk, míg a nép inkább a nyári felé hajlana, és akkor még ott vannak a döntéshozók is, akiknek gyakorlatilag mindegy, csak az egységes piacok ne legyenek ennek a vesztesei. A küzdelem tehát nyíltsisakos, és mi totálisan a közepében vagyunk.

Kiderült a D-vitamin titok: ezt rengetegen elrontják, csak későn kapnak észbe

Téli időszakban megnő a kereslet a D-vitamin tartalmú készítmények iránt, hiszen sokan tudják, hogy ősz végétől sokkal kevesebb a napsütéses órák száma, emiatt pedig a szervezet nem tud eleget előállítani a fontos vitaminból. Ezért fontos táplálkozás vagy étrend-kiegészítők útján pótolni a szükségleteket. Azonban azzal már sokkal kevesebben vannak tisztában, hogy mekkora mennyiségben érdemes szedni a D-vitamint, hogy betegség esetén növelni kell-e az adagolást, milyen formában a leghatásosabb. A Pénzcentrum kérdéseire a D-vitamin szedésének titkairól a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének szakmai elnöke, dr. Marjai Tamás válaszolt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?