Operatív Törzs: május 3-án tetőzhet a vírus, az egészségügy erre készül

Operatív Törzs: május 3-án tetőzhet a vírus, az egészségügy erre készül

2020. április 20. 11:31

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Kiss Róbert elmondta, 750 esetben rendeltek el hatósági házi karantént az elmúlt 24 órában, így 11240 fő van jelenleg karanténban. A tendencia tehát nem tört meg: egyre kevesebb azoknak a száma, akik hatósági házi karanténban vannak. Folytatódik az a trend is, hogy hétvégén kevésbé emelkedik a fertőzöttek száma. Az egészségügy május 3-ára készül fel, becslések szerint ekkor várható Magyarországon a tetőzés. 

Kiss Róbert tájékoztatása szerint hétvégén 3945 szabályszegés ügyében intézkedtek, így már 17738 szabályszegés ügyében kellett eljárni. Hétvégén 816 figyelmeztetést, 521 helyszínbírságot osztottak ki és 401 feljelentés történt. A kijárási korlátozást továbbra is többen szegik meg hétvégén, mint hétköznap. Kiemelte: Budapesten viszont nem voltak számottevőek ezek a szabályszegések, tehát a fővárosiak jobban betartják a korlátozásokat. 

Arról is tájékoztatott, hogy két repülőgépen újabb 22 ezer kg védőfelszerelés érkezett.

Dr. Müller Cecília tisztifőorvos úgy vélte, nem fokozódott jelentősen a fertőzöttek száma az eddigi hétvégi adatokhoz hasonlóan. Hétvégén ugyanis mindig kissé kevésbé emelkedik a fertőzöttek száma, amely hétfőtől kezd jobban emelkedni. Kiemelte, már 267 fő felépült a betegségből. 811 főt ápolnak kórházban, és továbbra is 60 fő van lélegeztetőgépen. 

A Pesti úti idősek otthonában már 23 fő hunyt el.

223 fertőzöttet tartanak nyilván az intézményben, ebből 19-et a személyez tagjai között. 

A tisztifőorvos azt is elmondta, a különböző dátumok, korábbi becsléseken és számításokon alapul. A május 3-i tetőzés azonban nincs kőbevésve, de ehhez képest lehet tervezni. Ezzel a dátummal számolnak az egészségügyben is, készülnek az ágyak felszabadításával, berendezésekkel, védőfelszerelésekkel, humán erőforrással. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A sajtó kérdésére Müller Cecília elmondta: jelen pillanatban 19 intézményt tartanak számon, ahol jelen van a koronavírus. Nyolc budapesti intézményben, valamint Tökölön, Sződligeten, Borsodnádasdon, Nagymágocson, Mezőszilason, Győrben, Töltéstaván, Csákánydoroszlón, Bodajkon, Dabason és Seregélyesen. Több intézményben csak egy-egy megbetegedést regisztráltak, azt is az ápolók körében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?