17 °C Budapest
Féláron rabolhatjuk ki a Tescót, Aldit: ezeket az árukat szórják ki a boltok

Féláron rabolhatjuk ki a Tescót, Aldit: ezeket az árukat szórják ki a boltok

2018. július 20. 12:00

Egyre több gyümölcs betakarítása kezd problémássá válni Magyarországon. A termelők egyfelől a nyomott árakra, másfelől az egyre nagyobb mértékű munkaerőhiányra panaszkodnak. Az más kérdés, hogy mindebből - a fogyasztói árak tekintetében - mit éreznek a vásárlók. Azért, hogy ezt kiderítsük utánajártunk, milyen áron lehet ezen a héten zöldséget, gyümölcsöt beszerezni a legnagyobb Magyarországi áruházakban, sőt kigyűjtöttük a legnagyobb, sok esetben több mint 50 százalékos árengedményű termékeket is.

Korábban a Pénzcentrumon beszámoltunk arról, hogy a magyar dinnyét jószerivel már az fenyegeti, hogy az egész termés ott rohad a földeken. A hazai termelőknek ugyanis az általuk alacsonynak vélt felvásárlói ár mellett a munkaerőhiány az, ami leginkább megkeseríti a mindennapjait. Július elejéhez képest ráadásul az időjárás is zordabbra fordult a hónap végéhez közeledve, emiatt pedig olybá tűnik, mintha a lédús gyümölcs nem is fogyna eléggé, emiatt sokszor az áruházak már 100 forint alatt kínálják a görögdinnyét.

Hasonló problémák az almával kapcsolatban is felmerültek a termelők részéről. A Pénzcentrum által megkérdezett egyik szakértő szerint, bár megbízható munkaerőt is egyre nehezebb találni (és még nehezebb megtartani) a betakarítások elvégzéséhez, ő sokkal inkább az alma nyomott felvásárlási ára miatt aggódik. A két népszerű gyümölcs egyre viszontagságosabb betakarítása okán kíváncsiak voltunk, hogy a magyar vásárlók éreznek-e egyáltalán bármit az árakat illetően, a legnagyobb magyar áruházak zöldség- és gyümölcs pultjai között korzózva. De persze nem csak az alma és dinnye árát néztük meg, hanem az összes, 29. héten elérhető gyümölcsét és zöldségét.

Aldi

Az Aldiban a magszegény görögdinnye 34 százalékkal olcsóbb, így 149 forintot kell fizetni kilójáért. A diszkontban fél áron lehet kapni a fürtös paradicsomot, illetve a fehér szőlőt is, előbbi kilója 249, utóbbié 599 forintot kóstál. A magyar szilva árában is 30 százalék fölötti az árzuhanás, így a csonthéjas gyümölcs csomagját 199 forintért lehet beszerezni. Ugyancsak 30 százalékkal olcsóbb a Magyarországról származó burgonya is, ennek csomagjáért 349 forintot kell kiperkálni. A saláta 249, a Palermo paprika pedig 299 forintért várja a vásárlókat.

Ennél is több akcióért fusd át az Aldi akciós kiadványát!

Tesco

A Tescóban a Doughnut lapos őszibarack 449, a nektarin 329 (csomag), az őszibarack pedig 329 (csomag) forintba kerül. Egy csomag cseresznye 449, míg a saját márkás paradicsom 349 forintért pihen a gyümölcs- illetve zöldségpultban. A magszegény görögdinnye a hiperben 129, a Gália sárgadinnye 249, a csemegekukorica 89, a fokhagyma kilója 999, a karfiol 349, a magyar piros újburgonya kilója pedig 159 forintba kerül, ez utóbbi egyébként 54 százalékkal olcsóbb. 

A hiper tovább ajánlataiért fusd át a Tescó aktuális akciós újságját!

Lidl

A diszkont duplaoldalt áldozott ezen a héten a paradicsomoknak, melynek keretén belül a Cherry fürtösparadicsom 33 százalékkal olcsóbban, 199 forintért, a mini tojásparadicsom 259 forint, míg a fürtös paradicsom 249 forintba kerül. A magszegény magyar görögdinnye 119 forintos kilós áron érhető el a diszkontban, a lecsópaprika 249, a csemegekukorica 89, míg a magyar újburgonya 159 forintba kerül. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A diszkont aktuális akcióért nézd át a Lidl eheti kedvezményes szóróanyagát!

Auchan

Az Auchanban a magyar csemegekukorica 89, a szilva 189, a vöröshagyma 119, a magszegény görögdinnye 129, a fejes saláta 149, míg a cékla 199 forintba kerül. A hiperben a kigyóuborkáért 129, az áfonyáért 599, a citromért 799 forintot kell kiperkálni.

Az Auchan további ajánlataiért fusd hát a bolt 29. heti akciós kiadványát!

Spar

A Sparban a magszegény görögdinnye 119, az őszibarack 349, a lila hagyma 199, az újburgonya 169, a fejes káposzta 189, a lecsópaprika 269, a fürtös koktélparadicsom 319, míg a fehérszőlő 500 grammos kiszerelésben 479 forintba kerül. 

Még több sparos akcióért lapozd át az áruház legújabb kedvezményes kiadványát!

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?