7 °C Budapest

Veszélyes vérnyomáscsökkentők a magyar gyógyszertárakban: ezeket inkább ne vedd be

2018. július 1. 17:31

Rengeteg rövidebb-hosszabb anyag jelenik meg hetente a Pénzcentrumon. Ha lemaradtál volna valamelyikről, most szerencséd van, mert összeszedtük neked a hét legolvasottabb, legérdekesebb cikkeit.


A hét egyik legolvasottabb cikke volt a Veszélyes vérnyomáscsökkentők a magyar patikákban: itt a lista, miket ne vegyél be című anyag, amelyben arra hívtuk fel olvasóink figyelmét, hogy Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) június 29-i hatállyal felfüggesztette több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását itthon, mert felmerült, hogy minőségi hibás lehet az érintett készítmények gyógyszer-hatóanyaga. A cikkben megtalálod a gyógyszerek listáját is.

Szintén nagyon népszerű volt a Lecserélnéd az autód? Itt van 3 módszer, amivel fillérekből sikerülhetcímű cikkünk, amiben tippeket adunk, hogyan lehet kivitelezni, hogy kedvdre cserélgesd a kocsijaidat, imiközben nem kell aggódnod az önerő miatt, nincs fedezet és nem kell milliókat kifizetned. A cikk címére kattintva megnézheted, milyen lehetőségeid vannak.

Annak ellenére, hogy az utóbbi időben egyre többet hallani arról, hogy a jövőben - nem csak Magyarországon, hanem világszerte - emelkedni fog a nyugdíjkorhatár, ha valaki nagyon tudatosan él, nem elképzelhetetlen, hogy a törvényileg előírtnál korábban hagyjon fel a mindennapi robottal. Megéri takarékoskodni, ugyanis a korai nyugdíj egyenes következménye a hosszú, egészséges élet. Ez persze nagyon jól hangzik, de mégis, hogyan lehet a törvényben előírtnál elmenni nyugdíjba? Kiderül cikkünkből.

Arról is írtunk, hogy egyetlen iparágban, így a munkaerő-toborzás területén sincs hiány az újabb és újabb technológiákból. A HR-esek elképesztő eszköztárral rendelkeznek, amely megoldásokra álláskeresőként is fel kell készülni, legalábbis, ha meg akarunk csípni egy igazán jó pozíciót. A cikkben bemutatjuk a legújabb csodafegyvereket, és azt is, mit gondolnak a munkaerő-toborzásra szakosodott hazai cégek vezetői arról, hol is tart ma az ágazat Magyarországon. Élesítik a csodafegyvert: sorra világítják át a magyar munkavállalókat című anyagunkat ide kattintva tudod elolvasni.

Megjelent a héten a Friedl Zsuzsannával, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettesével készült interjúnk is, amelyben a HR területét érintő új kihívásokról - köztük az új típusú készségek behozataláról; a meglévő állomány átképezhetőségéről; illetve a generációk közötti ellentétekről, és azok feloldásáról - beszélgettünk. A cikket ide kattintva tudod elolvasni.

Beszámoltunk arról is, hogy a Fonyódi Ásványvíz Kft. tájékoztatta a Nébih-et és kereskedelmi partnereit, hogy a korábban már saját hatáskörben forgalomból kivont Jana eper és guava ízű (22.02.2019, a 23.02.2019 és 24.02.2019. minőség-megőrzési idejű) üdítőital mellett további öt üdítőitalt is kivont a forgalomból. Ha kíváncsi vagy, milyen Jana ásványvizeket vontak még ki a forgalomból, kattints ide.

Noha sokat foglalkozunk a lakás-takarékpénztárakkal (LTP), illetve a lakástakarékos megtakarításokkal, általában meglévő jelzáloghitel ideális előtörlesztéseként esik szó róla. Pedig az LTP-k igen sok mindenre felhasználhatóak, sőt, szinte mindenre, ami lakással kapcsolatos. Azonban akárcsak előtörlesztés esetén, bővítés, felújítás, beépítés esetén is igazolnunk kell, hogy valóban lakáscélra fordítottuk a megtakarításunkat, illetve az utána járó állami támogatást. Kérdés azonban, hogy mi ennek a módja? Ennek jártunk utána.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 26. héten beszámoltunk arról is, hogy gyorsan begyűrűzött a gyengélkedő forint okozta árdrágulás a magyarok pénztárcáiba. Az Eurojackpot szelvénye eddig 660 forintba került a múlt héten, ma viszont már 680 forintot kell fizetni érte. Itt írtunkarról, mi áll a háttérben.

Arról is írtunk, hogy az utóbbi időben egymás hegyén-hátán nyílnak a pékségek a fővárosban. Utánajártunk, hogyan lehet pékséget nyitni, hogyan lehet a Franchise Szövetség tagjává válni és ás mi kell ahhoz, hogy a vállalkozás sikeres legyen. A cikkért kattints ide.

 

 


NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm