32 °C Budapest
Hatalmas változás jön az orvosi rendelőkben novembertől: minden magyart érint

Hatalmas változás jön az orvosi rendelőkben novembertől: minden magyart érint

2017. október 5. 10:00

November 1-jével valamennyi közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónak csatlakoznia kell az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térhez (EESZT) - írja a 24.hu. A rendszer próbaidőszaka még tavasszal kezdődött, azóta már az egészségügyi szolgáltatók 75-80 százaléka megkezdte a rendszerhez való csatlakozást.

Vartus Gergely miniszteri biztos elmondása szerint hiba nélkül zajlott le az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér próbaidőszaka. Idén november 1-jével az összes közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónak csatlakoznia kell a rendszerhez, a magánszolgáltatóknak erre még egy évük van, akárcsak az Országos Mentőszolgálatnak. A felhőalapú rendszer indulásakor a pilotrendszerben keletkezett adatokat fogja tartalmazni, a későbbiekben pedig az intézményeknél meglévő, utóbbi öt évben keletkezett betegadatokat is feltöltik majd.

Fontos újítása a rendszernek az e-recept. A miniszteri biztos elmondása szerint nem lesz alapvető változás a gyógyszerek kiváltásában, továbbra is használhatóak lesznek a papír alapú vények. Változás abban lesz, hogy a személyi igazolvány és a TAJ-kártya felmutatásával, vagy ha valaki rendelkezik e-személyivel, akkor ezzel a dokumentummal is kiválthatóak lesznek az orvosi készítmények.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?