11 °C Budapest

Percről percre: a legfontosabb hírek a koronavírus-járványról május 17-én

2020. május 17. 07:14

Ne maradj le a legfontosabb eseményekről, a Pénzcentrum percről percre közvetít a koronavírus-járvány elleni harc aktuális állásáról, és az egészségügyi válság gazdasági hatásairól.2020.05.17 21:30Magyarország is keményen megérzi: év végéig csak döcöghet a német gazdaságJó ideig nem állhat talpra teljesen a német gazdaság. A szakértők szerint év végéig nem is lesz esély a normalizálódásra.

A sportturizmus is fellendülhet a járvány után a szakember szerint. Kiemelte, erre az ágazatnak is fel kell készülnie.

Magyarországon a lízingpiac szempontjából 2019 kiemelkedően jó év volt, 7 százalékos növekedéssel 740 milliárd forintra nőtt a kihelyezett összeg és több szegmensben - mint például az agrárgépeknél, építőgépeknél, egyéb gépeknél - történelmi csúcspontot értünk el - mondta az InfoRádiónak

A gyerekek tíz százaléka már bejár valamilyen intézménybe az Operatív Törzs szerint. Kiderült, miért az óvodákat és az alsó tagozatot nyitnák újra első körben.

A következő héten a Központi Statisztikai Hivatal nem tesz közzé jelentést, így az egyetlen fontosabb adat a Pénzügyminisztérium (PM) részletes tájékoztatója lesz az államháztartás április végi helyzetéről.

A legfontosabb szabály továbbra is, hogy ahol csak tudunk, hordjunk maszkot, mossunk kezet, valamint ne fogdossuk az arcunkat - mondta Kemenesi Gábor.

Vászonra vitte a tisztifőorvost drMáriás, a festményt pedig bárki megveheti 650 ezer forintos áron. A művésznek több karantén-tematikájú műve is akad, az utánnyomtatott darabokat 150 ezer forintért lehet megvenni.

Tavaly 120 ezer alá csökkent a kiskereskedelmi üzletek száma, egy év alatt 2300 bolt szűnt meg az országban annak ellenére, hogy a fogyasztás kifejezetten erős húzóereje volt a gazdaság növekedésének, derült ki a KSH adataiból. A világgazdasági válság előtti 150 ezer bolttól már nagyon messze vagyunk, és a kedvezőtlen tendenciának valószínűleg még nincs vége.

A nyugat-balkáni országok gazdasági teljesítményük jelentős csökkenésére számíthatnak idén a koronavírus-járvány következményeként, a térség államaira 4-11 százalékos visszaesés vár szakemberek szerint.

A lecsó a nyár örök slágerétele, mivel könnyű elkészíteni, nem egy nehéz étel, hidegben-melegben hidegen meleg jól esik, és nem utolsó sorban, olcsó. Legalábbis olcsó ételnek számított valamikor. Ahogy érni kezdett a paradicsom és paprika, sokan kilószámra szerezték be az alapanyagokat, és kezdtek neki a Nagy Lecsóbefőzésnek, több tucat üveget megtöltve a mennyei mannával, ami télen aranyat fog érni. Azonban az utóbbi években azt lehetett tapasztalni, hogy a lecsó egyre drágább étel lett, hiszen a két fő alapanyag ára egy-egy időszakban drasztikusan emelkedett. A közhiedelem még tartja magát, mindenki várja a lecsószezon beköszöntét, azonban hiába keresi a piacon, zöldségosztályon az olcsó paprikát, paradicsomot - így egyre többen mondanak le a befőzésről is. A Pénzcentrum most annak járt utána, pontosan mennyivel drágult meg a lecsókészítés az évek során. Annyit már most elárulunk: sokkal drágább lett.

Újranyitnak a budapesti és Pest megyei Decathlon áruházak, minden sportbolt egységesen 10 és 18 óra között lesz majd nyitva, a hét minden napján, a megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az áprilisi gazdasági adatok sokkolóak lesznek - hangzott el az operatív törzs tájékoztatóján. Lakatos Tibor emellett ismertette a holnaptól Budapesten érvényes szabályokat, Szlávik János pedig a betegség rizikófaktorairól ejtett pár szót.

A világban 4 634 132-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 311 781, a gyógyultaké pedig 1 693 197 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli összesítése szerint.

A Pénzügyminisztérium számításai szerint nagyjából 40 milliárd forint sorsáról dönthet az idén mintegy 4,5 millió magánszemély. Eddig lényegesen többen, mint tavaly - mintegy 735 ezren - adták le elektronikus úton a nyilatkozatukat, de május 20-ig még mindenki rendelkezhet adója egy százalékáról - mondta Tállai András parlamenti államtitkár.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3509 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 451 főre emelkedett az elhunytak száma, 1396-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból - írja a kormányzati tájékoztató portál. Az aktív fertőzöttek száma 1662 fő. Az aktív fertőzöttek 56%-a, az elhunytak 78%-a, a gyógyultak 61%-a budapesti vagy Pest megyei. 562 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 47-en vannak lélegeztetőgépen. Mutatjuk a területi eloszlást térképen is!

Vasárnap se maradj le a hírekről! Templomba készülsz, de nem tudod, kell-e esernyő? Elfogyott a zsemlemorzsa, de nem tudod, hol kapod meg akciósan? Lemaradtál a lottósorsolásról? Most minden információt egy helyen megtalálsz! Mutatjuk, mit hoz a vasárnap. 2020. május 17.

3509 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 451 főre emelkedett az elhunytak száma, 1396-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm