13 °C Budapest

Vasárnap reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. május 17.)

2020. május 17. 07:45

Vasárnap se maradj le a hírekről! Templomba készülsz, de nem tudod, kell-e esernyő? Elfogyott a zsemlemorzsa, de nem tudod, hol kapod meg akciósan? Lemaradtál a lottósorsolásról? Most minden információt egy helyen megtalálsz! Mutatjuk, mit hoz a vasárnap. 2020. május 17.

Névnap

Paszkál

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 354.83 Ft
USD: 328.02 Ft
CHF: 337.40 Ft
GBP: 397.49 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 34046.13
OTP: 8850 Ft
MOL: 1995 Ft
RICHTER: 6875 Ft

Ötöslottó

A sorsolás dátuma: 2020.05.16.
Az ötöslottó nyerőszámai a 20. héten emelkedő számsorrendben a következők:
30, 54, 55, 81, 89.
Joker: 928081

A 20. héten nem volt telitalálat az Ötöslottón. További nyeremények:

- 4 találat: 2 572 475 forint
- 3 találat: 25 255 forint
- 2 találat: 2385 forint

Ezen a héten (20.) nem volt telitalálat az ötösön; így a jövő heti (21.) várható főnyeremény 363 millió forint.

Országos középtávú előrejelzés

Május 17. vasárnap: Kezdetben túlnyomóan borult idő lesz, és sokfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat, majd délután északnyugat felől lassan vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, és egyre kevesebb helyen, inkább már csak keleten valószínű csapadék. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, egy-egy erősebb zápor környezetében lehet csak átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul, de a tartósan borult, csapadékos keleti tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb várható. Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Május 18. hétfő: Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és változó mennyiségű - inkább délen a több - fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.

Május 19. kedd: Délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, így északon több, délen kevesebb napsütésre van kilátás. Az ország déli felén elszórtan, északabbra néhol valószínű kisebb eső, zápor, egy-egy zivatar. A többnyire északias szél nagy területen élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Ma elsősorban északon fordulhat elő zápor, zivatar, később viszont délen is kialakulhat csapadék. Az északias szél délutántól megerősödik. Szombaton többnyire száraz utakon autózhatunk, a közlekedés meteorológiai feltételei kedvezőek lesznek.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Napközben megszűnő meleg fronthatás okozhat problémákat, fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot, teljesítőképesség csökkenést tapasztalhatunk.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm