2020. július 12. vasárnap Izabella, Dalma

Bécsi koronavírus-gyanús magyar nő: nem róla volt szó a sajtótájékoztatón


Videóüzenetben jelentkezett a Bécsben koronavírus-gyanúval kórházban fekvő magyar nő.

Videóüzenettel jelentkezett a bécsi Ferenc József Császár Kórházban koronavírus-gyanúval fekvő Miháczi Bea, miután többen is aggódtak miatta, illetve a magyar operatív törzs sajtótájékoztatóján is elhangzott, hogy két magyarnál diagnosztizálták a kórt, egyikük Ausztriában tartózkodik jelenleg, a másik pedig Japánban.

A tájékoztató után mindenki arra gondolt, hogy Miháczi a magyar beteg - Gulyás Gergely miniszter nem árulta el a bécsi beteg nevét, amikor rákérdeztek -, de ő most a videójában azt mondta, még nem érkezett eredménye, nem diagnosztizálták egyértelműen a koronavírust nála.

Még nem kaptam eredményt, örülök neki, hogy még megvan esély, hogy negatív lehet az eredmény

- mondta az utazóblogger, akinek a nap második felére ígérték az eredményeket. Amint meglesznek, erről is beszámol az oldalán. Miháczi Bea két hete érkezett vissza Olaszországból, azóta magas láza van és köhögése sem szűnik, ezért került végül a karanténba.

Tenerifén 5 magyar került karanténban, a legutolsó információk szerint jól vannak. Amennyiben információjuk lesz arról, hogy az országban valaki megbetegedett, akkor azonnal tájékoztat a kormány - mondta el Gulyás a tájékoztatón.

Az operatív törzs létrejöttéről is tájékoztatást adott a miniszter: ügyeleti központot működtet a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs. A kormány döntésének megfelelően az operatív törzs továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-fertőzésre vonatkozó, ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat. Magyarországon a vírus jelenlétét nem mutatták ki.

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: koronavirus@bm.gov.hu. A beérkező elektronikus levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld. A 06-80-277-455 illetve a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogják fogadni a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk