2020. szeptember 30. szerda Jeromos

13 tanár és 90 diák került karanténba: mégsincs oktatási szünet Kapuváron


90 diák és 13 pedagógus is karanténba került egy kapuvári oktatási központban. Az igazgató szerint mégsem javasolták, hogy rendeljenek el szünetet, csak az érintetteket emelték ki.

A hétvégén jelentette a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Páli Szent Vince Iskolaközpont igazgatójának, hogy az intézmény három diákja is koronavírusos - írja a Kisalföld.hu. Biró Péter igazgató a lapnak elmondta, hogy a diákok 3 különböző osztályba járnak, egyikük alsós, másikuk felsős, illetve van köztük egy gimnazista is. Azonnal elkezdődött a kontaktkutatás, hogy kiderüljön, kik azok a tanulók és pedagógusok, akikkel kapcsolatba kerültek az érintettek.

Végül kiderölt, hogy a nyelvi csoportbontás miatt a párhuzamos osztályban tanulókkal is találkoztak, így összességében 90 diák és 13 pedagógus került járványügyi megfigyelés alá, ők nem hagyhatják el az otthonukat.

Az igazgató szerint a fenntartó Emberi Erőforrásuk Minisztériuma, és az Operatív Törzs is azt javasolta, hogy ne rendeljenek el szünetet, inkább emeljék ki azokat, akik a kontaktkutatás során érintettek lehetnek. A Páli Szent Vince Iskolaközpontot több mint 100 óvodás, 730 általános iskolás és gimnazista látogatja, a tanári kart 74 pedagógus alkotja.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Kenterbe vágják a világot a magyar IT-sek: de hol vannak még a nyugati fizetések!
A koronavírus-járvány nyomában bizonyos szakmák poziciók, ha ideiglenesen is, de háttérbe szorultak,


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó