A parking lot with charging stations for electric cars.

Új autómárka tarolná le Magyarországot és Európát: ilyen kocsikat árulnak, nagy terveik vannak

2024. május 14. 20:29

A Stellantis, a Fiat, Peugeot és Vauxhall márkák tulajdonosa megállapodást kötött a kínai Leapmotorral az olcsó elektromos autók európai értékesítésére, miközben bírálja az Egyesült Államokban bevezetett 100%-os importvámot - jelentette a The Guardian.

A Stellantis autógyártó vállalat kínai partnerével, a Leapmotorral együttműködve tervezi olcsó elektromos autók értékesítését Európában, az Egyesült Királyságot is beleértve. Ez a lépés Joe Biden amerikai elnök döntésére válaszul született, amely 100%-os vámot vezet be az USA-ba importált kínai elektromos járművekre. Az Egyesült Királyságban 2025 márciusától indul az értékesítés.

Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója bírálta az amerikai intézkedéseket és hangsúlyozta, hogy ezek növelhetik az inflációt az Egyesült Államokban. Kiemelte Kína vezető szerepét az elektromos járművek gyártásában és annak piacán. Az európai és amerikai autógyártók próbálnak felzárkózni a kínai gyártókhoz, amelyek előnyben részesülnek a közvetlen kormányzati támogatásokból és alacsonyabb munkaerőköltségek nyomán egyaránt.

Tavares pragmatikusnak nevezte a Leapmotorral kötött megállapodást és kiemelte annak potenciálját a kínai gyártók felemelkedésének kihasználására. A Stellantis további nagy amerikai márkák tulajdonosa is, mint például a Chrysler, Jeep és Dodge. Tavares szerint a kereskedelmi korlátok három autóipari "buborék" létrehozását eredményezték az Egyesült Államokban, Európában és Kínában is.

Az EU vizsgálódik arra vonatkozóan, hogy kell-e vámokat bevezetni a kínai elektromos autókkal szemben annak érdekében, hogy megvédje saját piacait. A Stellantis és Leapmotor közötti partnerség keretében a Stellantis 51%-os részesedést szerez az amszterdami székhelyű Leapmotor Internationalben, míg a hangcsoui székhelyű Leapmotor 49%-ot birtokol majd.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A partnerség lehetővé teszi a Leapmotor számára, hogy értékesítéseit 2024 negyedik negyedévétől kezdve globálisan bővítse több régióra is, beleértve Indiát, az ázsiai-csendes-óceáni térséget, a Közel-Keletet, Afrikát és Dél-Amerikát is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm