33 °C Budapest
Black simple detailed street roads map on vintage beige background of the neighbourhood Pestszentlőrinc-Pestszentimre 18th district (XVIII kerület) of Budapest, Hungary

Egy hónapig tarthat az aszfaltozás Budapesten: autókat, BKK-buszokat is érint az útépítés

2024. április 29. 16:16

A XVIII. kerületi Halomi úton 2024. május 2-án nagyfelületű aszfaltozási munkák kezdődnek a Marosvásárhely utca és a Körös utca közötti szakaszon. Az útépítés ideje alatt – várhatóan május 31-ig – a Halomi utat egyirányúsítják a belváros irányába. Az érintett szakaszon közlekedő 182-es és 282E autóbuszok terelt útvonalon közlekednek mindkét irányba. 

A Budapest Főváros Önkormányzata finanszírozásában megvalósuló aszfaltozást a Budapest Közút Zrt. végzi. Mintegy 1126 méter hosszon, 6760 négyzetméternyi felületen a marást követően kétrétegű aszfaltburkolattal újul meg az útpálya. A felújítás a Marosvásárhely utca irányából halad a Körös utca kereszteződéséig - közölte a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapest Közút.

Az útépítés ideje alatt a Halomi utat egyirányúsítják a belváros irányába, az itt közlekedő 182-es és 282E autóbuszok mindkét irányba terelt útvonalon közlekednek. A Kőbánya-Kispest felé tartó autóbuszok az első ütemben a Királyhágó út–Nagyenyed utca közötti szakaszon a Halomi út helyett a Székelyudvarhely utcán közlekednek, a Tarkő utca és a Nagyenyed utca megállókat nem érintik, helyettük a Székelyudvarhely utca 1. szám (a templom előtt) és a Nagyenyed utca 31b. szám előtt (a Halomi út kereszteződése előtt) kialakított ideiglenes megállóhelyeken állnak meg.

Az Alacskai úti lakótelep irányába közlekedő autóbuszok a Cziffra György utca és a Királyhágó utca között az Üllői úton közlekednek, és ideglenesen az érintett 166-os, 266-os és 950-es buszjáratok megállóhelyein állnak meg.

A kivitelezés várható befejezése 2024. május 31.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 12. péntek
Izabella, Dalma
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem