12 °C Budapest
Tarol a BYD az új magyar állami támogatáson: regetegen juthatnak olcsón autóhoz

Tarol a BYD az új magyar állami támogatáson: regetegen juthatnak olcsón autóhoz

2024. február 9. 09:02

Egy felmérés szerint a legtöbben a kínai BYD autói közül vásárolnak valamit az új elektromos autós állami támogatás keretein belül. Az első napon több mint 1400 pályázatot adtak be.

Elindult a cégek számára kiírt elektromos autós támogatás, és az első nap már több mint 1400 pályázatot nyújtottak be. A villanyautosok.hu felmérést készített a közösségen belül, amelyet 160 érintett töltött ki eddig.

A beérkezett válaszok szerint a támogatás legnépszerűbb autómárkája a pár hónapja Magyarországon is piacra lépő kínai BYD. A válaszadók kb. harmada vásárol tőlük autót a pályázat keretein belül, a második a Tesla 27 százalékkal, a harmadik pedig a Volvo, amely 12 százalékot ért el. A válaszadók között a legnépszerűbb típusok csökkenő sorrendben: a Tesla Model Y, a BYD Atto 3, a BYD Dolphin, a Volvo EX30 és a Tesla Model 3.

A kitöltők 60 százaléka úgy nyilatkozott, hogy támogatás nélkül nem vett volna most elektromos autót, további 8 százalék a pályázat nélkül hagyományos járművet választott volna.

Címlapkép: byd.com

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem