6 °C Budapest
North England

Brutális bónuszt kapnak a magyarországi multi dolgozói: 12 ezer ember örülhet a plusz pénznek

2023. március 17. 09:12

Csütörtökön tartotta éves sajtótájékoztatóját az Audi Hungaria. Az eseményen elhangzott, hogy a vállalat stabil évet zárt 2022-ben, az autógyártásban csúcsot döntött, és nyilvánvalóan készül az elektromos meghajtásokra való átállásra - írta meg a Telex.

A csütörtöki sajtóeseményen a lap arra arra kérdezett rá: a magyar Audi-gyár vezetése elképzelhetőnek tartja-e, hogy egy óriási akkumulátorgyár épüljön a város határában a Volkswagen konszern beruházásában. Válaszában Alfons Dintner, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke megismételte, hogy az Audi Hungaria nem fog akkumulátorgyárat építeni Győrben, elismerte ugyanakkor, hogy a Volkswagen valóban telephelyeket keres. Négy ország kapott konkrét megkeresést, tette hozzá, de hogy melyik ez a négy, azt nem árulta el.

Az Audi magyarországi gyárának termeléséről is szó volt a sajtótájékoztatón. Alfons Dintner egy mondatban úgy foglalta össze 2022-et, hogy:

Az Audi Hungaria egy válságálló vállalat.

Az ügyvezető elnök a következő számokkal támasztotta alá az állítását:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • 1 677 545 motort gyártottak Győrben, ebből 300 ezer e-motor, 108 ezer elektromos hajtás.
  • 171 134 autó gördült le a gyártósorokról, ami csúcsot jelent.
  • Az Audi Hungaria árbevétele 8,436 milliárd euró volt, ebből 343 millió lett az adózott eredmény.
  • A vállalat tavaly 220 millió euró értékű beruházást hajtott végre, a harminc évvel ezelőtti alapítás óta így már összesen 12,172 milliárd eurót fektetett be az Audi a magyar gyárba.
  • Jelenleg 11 957 munkatárs dolgozik a győri Audiban,
    ahol 2024-ben egy új modell, a Cupra Terramar gyártása is elkezdődik.

Szó volt arról is, hogy továbbra is zajlanak az idei bértárgyalások, a feleknek az eredeti tervek szerint március végéig megállapodásra kellene jutniuk. A vállalatvezetés és a szakszervezet ugyan február óta hetente kétszer tárgyal, de az ajánlatok nem közelednek egymáshoz. 

Szintén a sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a győri vállalat csaknem tizenkétezer dolgozója. Idén minden dolgozó a havi bére 2,6-szorosát kapja meg a márciusi fizetésével.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm