-1 °C Budapest
My Cars lightbox:

Az egész országban leállt az eredetiségvizsgálat: nem tudni, meddig tarthat a fennakadás

2022. december 20. 11:18

Leállt a gépjárművek eredetiségvizsgálatához használt rendszer - értesült a Pénzcentrum. Ameddig el nem hárítják a hibát, nem lehet eredetvizsgát csináltatni. Bő 2,5 hetes leállás jön az államigazgatásban, így foghatja a fejét az, aki még az utolsó pillanatban szerette volna átiratni az autóját.

December 20-án, a reggeli óráktól országosan leállt a gépjárművek eredetiségvizsgálatához használt rendszer - értesült a Pénzcentrum. A központban nem tudták megmondani, mikorra állhat helyre a rendszer, ameddig meg nem javítják, addig nem lehet eredetvizsgát csináltatni.

Mivel most bő 2,5 hetes leállás jön az államigazgatásban, foghatja a fejét az, aki még az utolsó pillanatban szerette volna átiratni az autóját - ugyanis ez idő alatt a legtöbb kormányablak sem tart nyitva.

Az ügyben megkerestük a Belügyminisztériumot (BM), illetve az Építési és Közlekedési Minisztériumot, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítés!

12 óra után pár perccel úgy értesültünk, hogy újraindult a rendszer, de így sem nyugodhat meg, aki autót írna át, hiszen nagy lett a torlódás a vizsgapontokon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Frissítés 2.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium megerősítette, hogy valóban történt informatikai rendszerleállás, de ez csak az eredetiségvizsgálatot érintette, "amely tekintetében nem az Építési és Közlekedési Minisztérium az illetékes." A tárca információi szerint a gépjárművek műszaki vizsgáztatása folyamatosan zajlott és zajlik, informatikai problémáról nincs tudomásuk. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?